FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-05-15

Hatszáz kiló vadhúst adományoztak hazai vadászok a Dél-pesti Centrumkórháznak

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá a hazai vadászok az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájához.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotó: Pelsőczy Csaba

A kezdeményezéshez az indulás óta is folyamatosan csatlakoznak, ami jól mutatja, hogy egy ilyen nemes célt érdemes szolgálni - hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a budapesti kórháznál tartott átadáson.

 

A széleskörű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból profi szakácsok készítenek vadételt, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott kiváló minőségű vadhúst adnak a kórházaknak.

 

Az akció keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 6000 adag vadétel kerülhet a kórházi dolgozók asztalára. A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa, Szlávik János vette át azt a 600 kg, jó minőségű, biztonságosan feldolgozott vadhúst, ami mintegy 2000 fő egészségügyi dolgozó számára jelent lehetőséget friss vadhús fogyasztására.

 

Az agártárca államtitkára elmondta: hálával tartozunk az egészségügyi dolgozóknak, akikre a veszélyhelyzetben kiemelt szerep hárul. Kiemelte, hogy köszönettel tartozunk a tájegységi fővadászoknak, hogy kidolgozták és országszerte összefogják a programot, valamint a vadgazdálkodóknak, szakácsoknak, vadhúsfeldolgozóknak, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez. A mostani adomány mintegy 40 vadgazdálkodó összefogásával jutott el a Dél-pesti Centrumkórházba.

A magyar vadhús világszerte népszerű, ám hazánkban alacsony az egy főre jutó éves fogyasztása. Fontos tudni, hogy a vadhús nagyon egészséges, a többszöri ellenőrzésnek és a szigorú élelmiszerhigiéniai előírások betartásának köszönhetően bátran fogyasztható.

 

Emellett fenntartható gazdálkodásból származó termék, tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értékkel bír, változatos, az életünk minőségét meghatározó táplálkozás kiváló alapanyaga.

 

Az Agrárminisztérium szeretné elérhetőbbé tenni a fogyasztók számára a vadhúst, éppen ezért a VADEX Zrt. Soponyai vadfeldolgozó üzemének hamarosan induló új részlegén olyan prémium minőségű, kényelmi csomagolású, fogyasztásra és felhasználásra kész kisfogyasztói kiszerelésű termékeket gyártanak majd, amelyek kifejezetten elérhető áron kerülhetnek a piacra. Ezáltal a magyar vadhús többször is az étkezések részévé válhat a mindennapokban.

 

Forrás: AM Sajtóiroda

 

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.