FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-05-19

Emlékerdő írja a zselici tájba a 2021-es évet

Az ember és a természet kapcsolatának sokoldalúságát tárja a nagyközönség elé az 50 év után jövőre újra hazánkban megrendezendő Vadászati és Természeti Világkiállítás. A jeles alkalom kapcsán a somogyi erdész- és vadászszakma képviseletében a SEFAG Zrt. emlékerdőt telepített a Zselici Erdészet területén.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás házigazdája 50 év után ismét Magyarország lesz. Az "Egy a természettel" mottójú programsorozat célja, hogy felhívja az ember és a természet kölcsönös szinergiájára a figyelmet. A világkiállítás a természet fenntartható hasznosítási módszereinek bemutatásával szeretné közelebb hozni a látogatókhoz a természetvédelmi célokat, amelyek teljesüléséhez, a minket körülvevő élővilág megőrzéséhez szükség van többek között az erdész és vadász szakemberek folyamatos munkájára.

 

A több mint egymillió érdeklődőre számot tartó világkiállítás hamarosan rajtoló programsorozatának tiszteletére a somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. emlékerdőt telepített a Zselici Erdészet területén. A védett erdőterület szívében kialakított egy hektárnyi gyertyános-kocsánytalan tölgyes erdő tökéletesen bemutatja a táj jellemző növény- és állatvilágát. Az Emlékerdő faállományát főként a tavaly őszi kocsánytalan tölgy makkvetés és az idei ültetésből gyertyán, valamint elegyfafajként vadkörte, madárcseresznye, barkócaberkenye alkotja majd. A fákat a szegélyeken cserjefajok - csere- és egybibés galagonya, illetve kökény - színesítik. A "madarak reptét követve", vagyis a levegőből nézve a 2019-ben elültetett hatvankét ezüst hárs sorfa egyed a 2021 feliratot formázza meg.

 

A jeles eseményekhez kapcsolódó vagy történelmi személyeknek emléket állító faültetés évszázados hagyomány. Ilyenek például az Erzsébet királynő tiszteletére ültetett, megyeszerte előforduló Sissi-fák, vagy a zselici erdőben a honfoglalás ezeréves évfordulóján telepített millenniumi emlékhársas. A SEFAG szakemberei azt remélik, a felcseperedő emlékerdő legalább olyan népszerű lesz a turisták és a kirándulók körében, mint a tavaszi virágzáskor tömegeket vonzó, illatozó hársfák.

 

A cég erdőtelepítési programja természetesen nem korlátozódik a szimbolikus akciókra. A tavalyi évben több mint hatvan hektár új erdőt telepítettek a SEFAG szakemberei. Az ország erdősültségének 27%-ra emelését célzó faültetési program idén is folytatódik, várhatóan már a települési önkormányzatok csatlakozásával.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében 85 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

 

Forrás: SEFAG Zrt.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.