FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-01

Új szakaszba lépett a Mintaházpark

Június végéig 20 gazdasági társaság és szakmai szervezet jelezte részvételi szándékát az ÉMI Nonprofit Kft. által mintaházak megépítésére kiírt pályázatra. Az II. bírálati szakaszhoz szeptember 30-ig nyújthatók be a szükséges dokumentumok.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatot írt ki az építőipari ágazati szereplők számára innovatív megoldásaik, termékeik, rendszereik bemutatására egy erre alkalmas mintaház megépítésével. A házak az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában nyíló ÉMI Nemzeti Mintaházparkban épülnek fel, illetve ott mutatják be azokat az érdeklődők számára.

 

A Solar Decathlon 2019 esemény során megépült mintaházak egy része a helyszínen maradt és megalapozza a 2020-ban nyitó Mintaházpark és látogatóközpont kialakítását. Az így létrejövő ÉMI Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpont hazai szakmai rendezvények otthonává és innovációs megoldások bemutató helyszínévé válik. A XXI. századi modern technológiákat bemutató látogatóközpont a lakosság számára, továbbá szakembereknek, oktatóknak, tanulóknak, építtetőknek is egyfajta építőipari tudástranszfer központjává válhat.

A látogatóközpont a fenntarthatóbb és élhetőbb épített környezet, a kapcsolódó tudatos erőforrás- és energiagazdálkodás, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás bemutatását, társadalmasítását célozza meg. Továbbá a lakosság tájékoztatása, a hazai gazdasági szereplők innovatív megoldásainak, termékeinek és kapcsolódó szolgáltatásainak népszerűsítése és további fejlesztései is a célok között szerepel.

 

Június 30-ig számos építőipari vállalat, szakmai szervezet, egyesület és egyéb ágazati szereplő fejezte ki érdeklődését a felhívás iránt, közülük húszan nyújtották be szándéknyilatkozatukat.

 

A pályázati feltételek teljesítéséhez a következő határidő 2020. augusztus 8. volt (I. bírálati szakasz), mely időpontig az alábbi dokumentumok benyújtása volt szükséges a pályázók részéről:

- Alaprajzos koncepcióterv

- Egyszerű, a pályamű könnyebb megértését szolgáló látványterv

- A pályázati felhívás 1.,2. és 3. számú mellékletei kitöltve: Nyilatkozat megfelelősségről, Nyilatkozat átláthatóságról, valamint a mintaházzal kapcsolatos főbb információkat tartalmazó Felolvasólap

Az első bírálati szakaszban pozitív elbírálásban részesült pályázóknak a következő bírálathoz 2020. szeptember 30-ig szükséges benyújtani az előírt dokumentumokat.

 

További információ a részletes pályázati kiírásban található.

 

A területek átadására és felvonulásra tervezetten 2021. I. negyedévében kerülhet sor. A mintaházaknak 2021. június 30-ig szükséges elkészülniük az ÉMI székhelyén (2000 Szentendre, Dózsa György út 26.) elhelyezkedő ÉMI Nemzeti Mintaházparkban.

Forrás: ÉMI Nonprofit Kft.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.