FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-10-11

Pénteken a 17. emlékerdőt avatták fel a Veszprém megyei Csehbánya közelében

A végéhez közelít a 2021-es "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó emlékerdő-telepítési program, pénteken a Bakonyerdő Zrt-nél már a tizenhetedik erdőt avatták fel a Veszprém megyei Csehbánya közelében.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A Bakonyerdő Erdészeti Zrt. területén tartott ünnepségen Bors Richárd, a világkiállítást szervező iroda szakmai igazgatója az erdész szakma fontosságát hangsúlyozta, hiszen a szakemberek közös kincsünkre, egyben örökségünkre, a magyar erdőkre vigyáznak. Elmondta: Magyarország elkötelezett abban, hogy a szakma értékeit, ambícióit és sikereit is bemutassa a jövő évi világkiállításon.

 

 

A rendezvény egyik legfontosabb eleme a központi magyar tárlat lesz - közölte Bors Richárd, majd hozzátette: a látogatók megismerekdhetnek majd a Kárpát-medence elmúlt évezredének kiemelkedő vadászati emlékeivel, módszereivel, és megjelennek az egyes korszakok legendás vadászai is.

Kiemelte: a világkiállítás sikerének kulcsa a valós megoldásokat felmutató szakmaiság. Ennek erősítését szolgálja majd számos nemzetközi konferencia is, többek közt az a magyar kezdeményezésű szakmai seregszemle, amely napjaink legaktuálisabb vadgazdálkodási kérdéseire keres majd válaszokat.

A világkiállítással a cél a magyarországi turizmus fellendülésének elősegítése, valamint egy olyan országpromóció, amely a vadászati értékeken túlmenően hazánk természeti értékeit is bemutatja - hangsúlyozta Bors Richárd.

 

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta: az éghajlatváltozás kihívásait komolyan kell vennünk, ezért a kormány is kiemelt feladatának tartja az erdősítést, az erdők és élőviláguk megóvását. Hozzátette: minden egyes elültetett fa hozzájárul az élhetőbb környezethez, az egészségesebb levegőhöz és a talajvédelemhez.

 

 

Kiemelte: a kormány konkrét cselekvéssel is fellép a klímaváltozás káros hatásaival szemben, éppen ezért fogadta el idén februárban a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek része többek közt az illegális hulladéklerakók felszámolása és a folyók megtisztítása is.

Szintén a természet védelméhez kapcsolódik a kormány által indított országfásítási program, amelynek célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki az erdővel és fával borított területek - közölte Szentkirályi Alexandra.

 

 

Az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektárnyi erdőtelepítéssel állítanak emléket az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításnak, ennek köszönhetően összesen 22 hektárnyi erdő létesül országszerte. Az emlékerdőket összesen 23 ezer kilogramm magvetésből és közel 180 ezer facsemetéből alakítják ki az erdészek.

A Csehbánya közelében ültetett, egy hektárnyi, kocsánytalantölgy vázra épülő elegyes emlékerdő tovább színesíti a Bakonyt, és még változatosabbá teszi növény- és állatvilágát.

 

 

A tizenhetedik emlékerdőt, valamint a szomszédságában elhelyezett emlékoszlopot Bors Richárd, Szentkirályi Alexandra, Takács Szabolcs kormánymegbízott és Varga László, a Bakonyerdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója avatta fel, majd együtt egy fát is elültettek.

Forrás: Egy a Természettel

 

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.