FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-10-12

Sikerrel zárt a Construma a múlt héten

Sikerrel zárt az idei CONSTRUMA kiállításcsokor a HUNGEXPO Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban. Jól vizsgáztak a vírushelyzet miatt bevezetett beléptetési szabályok és a rendezők által kidolgozott új, biztonsági előírások.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után október 7-11-ig rendezte meg a HUNGEXPO a tavasszal elmaradt 39. CONSTRUMA és a 9.  OTTHONDesign kiállítást. A megszokottól eltérő időpontban és körülmények között szervezett kiállításon a HUNGEXPO legnagyobb alapterületű csarnokában, az A pavilonban csaknem 150 kiállító vett részt. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy az idei CONSTRUMA megrendezése önmagában is jelentős eredmény, tekintve, hogy több hagyományos, hasonló tematikájú, európai kiállítást bizonytalan időre halasztottak.

Construma 2020 kiállítói lista és térkép.

Fényképek a kiállításról.

 

 

A kiállítás megnyitóján Dr. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a többi között elmondta: a koronavírus-járvány minden területen kihívás elé állította az országokat. A gazdaságok talpon maradása kulcsfontosságú. "Versenyzünk a környező országokkal, versenyzünk Európa országaival és a tágabb nemzetközi piacon is. Ezért nagyon örülünk, hogy ezek a kiállítások, az ilyen szakmai fórumok a járványhelyzet ellenére is megvalósulnak, mert azt gondoljuk, hogy a teljes ágazatnak a fejlődése csak abban az esetben valósulhat meg, hogyha a kapcsolódó ágazatok és a különböző szinergiák kiaknázásra kerülhetnek" - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy "ez a rendezvény is méltó példája annak, hogy igenis lehet megfelelő hatékonyságú üzleti rendezvényeket szervezni. A megváltozott körülmények miatt az eddiginél is nagyobb szükség van a hasonló eseményekre."

Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy ő és kollégái kiállításszervezőként továbbra is hisznek a személyes jelenlétben és a kapcsolatépítésben. "Meggyőződésünk, hogy az üzleti életnek, a gazdaságnak mennie kell, ehhez pedig szükségesek az ilyen rendezvények. Az, hogy megnyílt ez a kiállítás, azt bizonyítja, hogy sokan hiszünk ebben" - jelentette ki a vezérigazgató.

Az idei kiállítás központi témája a megújuló energia volt.  A látogatók számos hazai és nemzetközi forgalmazóval találkozhattak az építőipartól a lakberendezésig. A Construma kiállítás csokor része immár évek óta a nagy sikerű OTTHONDesign kiállítás, ahol a látogatók megismerhették a legújabb lakberendezési és belsőépítészeti irányzatokat, újdonságokat. A kiállítás hagyományos eleme az idén a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében felállított Magyar Design stand, amely a hazai tervezők egyedi kínálatán keresztül mutatta be az aktuális design trendeket. A stand a személyes találkozások helyszíne is volt, ezen kívül több magyar designmárka, pl. a Plydesign, Shelfie önálló standon várta a látogatókat.

 

A Magyar Design stand (Fotó: Glázer Attila) A kapcsoló segítségével további fotók is láthatóak.

 

A járványhelyzet miatt csökkenő kiállító- és látogatószám ellenére a részvevők többsége elégedetten nyilatkozott a kiállításról. A kiállítók elsősorban a komoly érdeklődők számának növekedését említették. Mint mondták, örömmel tapasztalták, hogy ezúttal a határozott céllal érkező látogatók voltak többségben. Köszönhetően a koncentrált érdeklődésnek és a kiállítás idejére meghirdetett kedvezményeknek, több kiállító a korábbinál jelentősebb arányú üzletkötésekről számolt be.

"A Construma kiállítás szervezése, kialakítása kiváló és az érdeklődők sokasága meglepő volt a vírus ellenére is. A tavasszal megrendezésre kerülő kiállításon is részt veszünk. Köszönet a szervezőknek" (Antal Ferenc, ügyvezető - CEC Connector Bt.)

"A Construma varázsa a kiállítók számának visszaesésétől eltekintve véleményem szerint változatlan. A vírushelyzet pozitív hatásaként kiemelném, hogy standunkat főként célirányos érdeklődők keresték fel. A minket meglátogatókhoz eljutott az üzenetünk, amit méltó helyen tudtunk bemutatni" (Varga Boglárka, Magas- és kertépítési irodavezető SV Umwelttechnik).

"Örülünk, hogy nem léptünk vissza a megjelenéstől, mert jól sikerült a kiállításunk üzletileg is. Igaz, hogy kevesebb látogatónk volt, de akik eljöttek, azok nagyon komoly szándékúak voltak. Jövünk jövőre is!" (Pintér Attila, ügyvezető Nilan Kft.)

"A Construma talán még sosem volt ennyire komplex az épületgépészetben! 2021-től szigorú energetikai szabályok vonatkoznak az új építésű lakásokra, amihez az első lépés a technológia pontos meghatározása. A VGF&HKL nagy kazán- és hőszivattyú választó standján a szigorú egészségügyi protokoll mellett is több száz építkezőnek tudtunk segíteni!" (Szilágyi László, VGF&HKL)

A Construma idén is komoly szakmai programoknak adott helyet. Ezek közé tartozik - immár hagyományosan -

- a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara épületgépészeti szakmai továbbképzése;

- az ÉVOSZ kerekasztal beszélgetése "Mire elég a forrás?" címen a nagy értékű építési beruházásokról;

- a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület Bérlakásépítési program 2020 című rendezvénye;

- a Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzése építészek számára.

 

Az idei CONSTRUMA azért is volt különösen fontos a szervezők, a kiállítók és a látogatók számára egyaránt, mert a rendezvényen vezették be először a HUNGEXPO speciális, járványügyi protokollját, amely - a jelen lévők tapasztalatai szerint - jól vizsgázott.  A részvevők egészségügyi biztonságára fokozottan ügyelve állított össze a HUNGEXPO egy úgynevezett POST COVID kézikönyvet, valamint új belépési szabályokat, amelyek minimalizálták a fertőzés kockázatát. Emellett a kiállításokat virtuális térrel bővítették, ahol a látogatók és a kiállítók személyes kontaktus kockázata nélkül találkozhattak. A virtuális kiállítási forma segítségével a kiállítók és érdeklődők egy új platformon keresztül is kapcsolatot teremthettek; a feltöltött információk pedig nem csupán a kiállítás nyitvatartási idejében, hanem attól elkülönülve, napi 24 órában elérhetők voltak a fizikai kiállítás napjain. "A szélesebb látogatói kör elérése érdekében Önökkel együtt teszteljük ezt a formát, mint egy első lépést a hibrid kiállítási modell felé" - mondta a megnyitón ezzel kapcsolatban Ganczer Gábor vezérigazgató. "A kiállítók és látogatók visszajelzései alapján sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk a következő kiállítások szervezéséhez" - tette hozzá a CONSTRUMA zárónapján. 

 

 

A kiállításon adták át az idei CONSTRUMA-díjakat, amellyel a kiállítás szervezői a tavaszi pályázaton részt vett legjobb innovatív termékeket ismerék el.  

 

 

A 2020-as díjazott cégek és termékek

BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. (BACHL Extrapor HL)

Horizont Global Kft. (Fészekház)

Internorm Ablak Kft. (Internorm KF520 műanyag - műanyag/alumínium ablak)

Nilan Légtechnika Kft. (Nilan Combi S 302 Polar Top)

Solar Hero Innovációs és Megújuló-energia Zrt. (Új generációs cella-optimalizált német fejlesztésű napelem modul)

Forrás: Construma
fotók: Glázer Attila

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.