FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Faipari, bútoripari és erdészeti cégek adatbázisa -> FATUDAKOZÓ
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-11

Németországban az IKEA minden szinten dominálja a top 10 bútoráruházat

A Splendid Research friss reprezentatív tanulmánya szerint az IKEA a legerősebb márka Németország bútoráruházai között. A dán Bettenlager és Roller következtek a második és harmadik helyen a top 10 rangsorban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A tanulmány arról is információt nyújt, hogy a Segmüller annak ellenére, hogy a teljes márkaimázsban a második helyen áll, a túl kevés ismertsége miatt nem került be a legjobb 10 közé.

A www.befragmich.de online honlap segítségével szeptemberben végzett reprezentatív felmérés részeként 1.504 18 és 69 év közötti németet hallgattak meg online a bútorüzletekről. Megvizsgálták, hogy mely márkák a legismertebbek ebben az szakmai csoportban, milyen arculatuk van és mennyire valószínű a vásárlás vagy az újra vásárlás.

Az eredmények azt mutatták, hogy az IKEA nyerte a Splendid Researchnél a márka indexet 67,1 ponttal (100 a lehetséges). A svéd bútorüzlet nemcsak nagyon magas, 94,1%os ismertséggel rendelkezik a teljes német lakosság körében, hanem a márka imázsának 71,2 pontjával is nagyon jó eredményt ért el.

A márkaimázs tíz különböző tulajdonság pontszámából áll össze, ebben az IKEA-t a válaszadók elsősorban egyedülálló márkaként (67,1) érzékelik, amely tovább fejlődik (73,3). Továbbá az IKEA az összes többi márkától a legjobb ár-érték teljesítmény aránnyal (72,4) különbözteti meg magát.

Az összesített rangsorban a dán Bettenlager (54,5) és Roller (51,6) jelentős távolságban következett a második és a harmadik helyen. A dán Bettenlager a magas, 82,4 százalékos ismertség és a kissé átlagon felüli imázsérték jó keverékének köszönheti a teljes rangsor második helyét. A Roller ezzel szemben főként a magas szintű ismertsége (86,9 százalék) és kisebb részben a jó imázsértéke miatt hozta a harmadik helyre.

Különösen a minőség területén (47,8 százalék) a németek még mindig jelentős javulási lehetőségeket látnak - csak az ár-teljesítmény arányt értékelik valamivel az átlag felett, 68,2-es értékkel.

Túlságosan alacsony ismertsége (39,3 százalék) miatt a Segmüller nem jutott be a legjobb 10 közé, de az imázskép rangsorban megszerezte a második helyet. "A Segmüller nyilvánvalóan erősebben a kiváló minőségű termékekre összpontosít, mint a versenytársak. Legalább is a bútorüzletet különösen magas értékű márkának tekintik. Ez a nagyfokú megbízhatósággal együtt nagyon jó pozíciót ad a Segmüllernek ezen a rendkívül versenyző piacon. "- mondja Norman Habenicht, a Splendid marketing és kommunikációs vezetője.

Forrás: moebelmarkt.de
Szerk: MM

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.