FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-03-09

Erdősítés, fásítás Magyarhertelenden is

A főként a turizmusra támaszkodó Magyarhertelend idei terveibe is beleszólt valamelyest a járvány, ezért itt is várják, hogy a jó idő bekövetkeztével tudjanak jönni a vendégek, kinyisson a fürdő.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Emellett sem áll meg a munka, számos fejlesztés így is megvalósulhat a településen.

Hosszú évekig azt kellett mondani, hogy öregszik a falu lakossága, de szerencsére az elmúlt esztendőben megfordult ez a tendencia, fiatal családok költöznek a településre, az üdülőterületen is életvitelszerűen laknak a családok. Reális áron, jó állapotban jelenleg nincs is eladó ház a községben, viszont az önkormányzat az idén nyolc össz­közműves telket szeretne értékesíteni, ide pedig utat építenek és az odavezető Galambos utcát is le fogják aszfaltozni.

Szeledi Katalin, Magyarhertelend polgármestere elmondta, a következő hetek legfontosabb feladata a Barátúri-tó környezetében 1600 fa elültetése lesz, amelyet már tavaly ősszel szerettek volna, ám a járványhelyzet keresztülhúzta a számításaikat.

A Barátúri-tó a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében áll, viszont a magyarhertelendi önkormányzat közigazgatási területén fekszik, így a turisztikai hasznosítását ők tervezik.

- Egy nagy rendezvény keretében, több száz résztvevő segítségével terveztünk fákat ültetni, mire berobbant a járvány második hulláma. 1600 már megérkezett fát most viszont április 10-ig mindenképpen el kell ültetni, különben tönkremennek. A fákat a 10 millió fa egyesülettől kaptuk, a Mecsekerdő Zrt. pedig ingyenesen készítette a terveket a fásításra és segítenek a faültetésben is. S mivel elég nagy területet, 11 hektárt kell beültetni, ezért reméljük, hogy a szabályok betartásával további önkéntesek segítségére is számíthatunk majd - mondta a polgármester. Az ide tervezett fejlesztéseikre rányomta a bélyegét a járvány, ugyanakkor nyáron szeretnék a tavon legalább a csónakázási lehetőséget biztosítani.

Emellett erre az évre már betervezte az önkormányzat, hogy a település három játszóterét (Barátúr, Fő-tér, üdülőterület) felújítja, illetve a nyárra szeretnék a Közösségi Centrumban lévő ifjúsági klub két helyiségét berendezni, eszközöket beszerezni, erre korábban nyertek pályázati támogatást. A közös önkormányzati hivatal felújítására, valamint a védőnői szolgálat áthelyezésére is szeretnének pályázati támogatást nyerni. Ez utóbbit az óvoda épületének tetőterében alakítanák ki, hiszen így egy helyen lehetne az óvodával, a bölcsődével, és az orvosi rendelővel. Ráadásul a kedvező szintviszonyok miatt itt rámpával meg tudják oldani az akadálymentesítést is.

A községvezető elmondta, vannak távolabbi tervei is az önkormányzatnak, mint a kilátó rendbetétele, az üdülőterületi utak felújítása, vagy a kastély hasznosítása, de a jelenlegi helyzetben a realitás talaján maradva ezek a fejlesztések még váratnak magukra.

...

Forrás: BAMA

 

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.