FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-03-17

Magyar fejlesztésű HAMS.online Észak-Amerikában is

Az Egyesült Államok vezető szabadtéri rekreációs szoftver szolgáltatója, az iSportsman a napokban véglegesítette együttműködését a magyar Bit and Pixel Kft. által fejlesztett HAMS.online-nal, Európa egyik legjelentősebb vadgazdálkodási szoftver szolgáltatójával.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A hírt Doug Howlett, az iSportsman LLC operatív vezetője jelentette be az amerikai Vadgazdálkodási Intézet és a Nemzeti Katonai Halászati és Vadvilág Szövetség által szervezett 86. Észak-Amerikai Vad és Természeti Erőforrások konferencián.

A két cég közös munkájának keretében 2021 júniusától iSportsman ARX (All Area Access) néven válik elérhetővé a HAMS.online az Észak-amerikai piacon, a helyi igényekhez és az iSportsman ernyőmárka arculatához igazított telefonos applikáció illetve internetes szolgáltatás formájában. A magyar szoftverfejlesztő biztosítja a legmodernebb vadgazdálkodási és vadászati adminisztrációhoz való hozzáférést és a folyamatos termékfejlesztést, míg az - egyebek mellett állami területek kezelését is biztosító - iSportman LLC a helyi értékesítést, ügyfélszolgáltatot és marketing kommunikációt. Így az Észak-amerikai vadászok, vadgazdálkodók és vadászatszervezők is becsatlakoznak a HAMS nemzetközi közösségébe.

"Az együttműködés minden eddiginél egyszerűbbé, modernebbé és megfizethetőbbé teszi az Észak-amerikai piacon a vadgazdálkodási tevékenységek adminisztrációját és a vadászterületek használatát, kezelését minden érintett számára, a nagyobb vadgazdálkodó szervezetektől a vadászklubokon át a legkisebb családi birtokokig." - nyilatkozta Doug Howlett, az iSportsman LLC (https://isportsman.com) operatív vezetője.

Az elérhető alapfunkciók és szolgáltatások köre megegyezik majd a HAMS.online európai és afrikai piacokon elérhető szolgáltatásaival, így akár HAMS, akár iSportsman ARX előfizetéssel rendelkezik egy felhasználó, ugyanúgy hozzáfér a rendszer szolgáltatásaihoz, vadásszon vagy gazdálkodjon a világ bármely pontján.

A cél az, hogy az észak-amerikai gazdálkodók is korábban nem látott minőségben, a legmodernebb technológiával, gördülékenyen, egyszerűen tudjanak tény- és számadatokon alapuló, tervszerű és eredményes gazdálkodást folytatni.

"Az iSportsman szolgáltatása az elmúlt évek során iparági sztenderddé vált Észak-Amerikában a nagy, állami tulajdonú területeken végzett vadászati és halászati tevékenységek kezelésében és adminisztrálásában. Viszont ezzel az együttműködéssel most egy teljesen új, szélesebb vadgazdálkodási eszközkészletet tudunk a vadászok, vadgazdálkodók és földtulajdonosok kezébe adni. Mostantól képesek leszünk kiszolgálni a kisebb földterületen gazdálkodó magánszemélyektől kezdve az egyszerre több, különálló földterületen akár évi több tízezer vendéget fogadó gazdaságokat, területeket is ugyanazon rendszeren belül. A HAMS.online vadgazdálkodási szolgáltatáskészlete egyedülálló, és nem kerül többe havi néhány csésze kávé áránál." - nyilatkozta Doug.

Az iSportsman az Amerikai Védelmi Minisztérium akkreditált beszállítójaként nyújt "elektronikus beírókönyv" és vadászjegy értékesítési szolgáltatást az Amerikai Hadsereg és az Amerikai Légierő természeti erőforrásain alapuló rekreációs és erdőgazdálkodási programjához. Az iSportsman e-beírókönyv szolgáltatását Amerika szerte 50 katonai bázison használják, köztük például az Amerikai Tengerészgyalogság Quantico és Pendleton bázisain, számos Nemzeti Gárda bázison, 2 vadrezervátumban és Kansas Állam Vadgazdálkodási és Turisztikai Minisztériumának felügyelete alatt álló számos nyilvános állami földterületen. 3,5 millió hektáron közel 300 000 vadász használja az iSportsman által biztosított termékeket.

"Talán sosem volt még ennyire fontos, hogy megóvjuk és gondozzuk a természetet és felelősen gazdálkodjunk a természeti értékeinkkel" - nyilatkozta Mádi Imre, a HAMS.online társalapítója. "Nem csak a hatékonyabb, vadgazdálkodást és vadászatot támogató technológiai újításokat - például a pontosabb célzást segítő eszközöket, vadkamerákat - kellene a vadásztársadalomnak tárt karokkal fogadnia, hanem az olyan megoldásokat is, amelyek megkönnyítik és modernizálják az adminisztrációt, adatgyűjtést, csökkentik az utazással járó környezeti terhelést. Csak úgy őrizhetjük meg kulturális értékeinket, ha példamutatóan, felelősen gazdálkodunk, és összességében tesszük vonzóvá a vadászatot a fiatal generációk számára. A természeti értékeinket pedig szabad prédának és korlátlannak tekinteni hiba és bűn. Az iSportsman-nel való együttműködésnek köszönhetően egy újabb kontinensen lehetünk jelen egy elképesztően erős partnerrel, megszólíthatunk egy olyan közösséget, amelynek tagjai nemcsak a hatékonyabb vadászatban érdekeltek, hanem megértik, hogy a jó minőségű, átgondolt, tervszerű vadgazdálkodás a természet és gazdálkodók számára is egyaránt gyümölcsöző és nyereséges. Ehhez pedig az elérhető legjobb eszközöket kell biztosítanunk a felhasználóknak. Ez a HAMS csapatának egyik alapfilozófiája."

A HAMS.online az egyik legfejlettebb elektronikus beírókönyv és vadgazdálkodási rendszer Európában. A HAMS.online-t üzemeltető Bit and Pixel Kft. nemrég nyert a Coillte ír állami erdőgazdaság tenderén, amelynek köszönhetően 440 000 hektárnyi területen fogja segíteni több ezer bérlő és vadgazdálkodó napi adminisztrációját. Ezen felül a skóciai földtulajdonosok és földbirtokosok érdekképviseletét ellátó Scottish Land & Estates non-profit szervezettel szoros együttműködésben dolgozik a Wildlife Estates Scheme elektronizálásán és a HAMS.online szélesebb körű skóciai bevezetésén.

Forrás: HAMS.ONLINE

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.