FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-06

150 új munkahely létesült az őrsújfalui bútorgyárban

Az őrsújfalui KOM Polster bútorgyár jövőre 150 új dolgozót fog alkalmazni. Bastrnák Tibor komáromi polgármester szerint a Rieker cipőgyár is 100 új munkahelyet létesít jövőre, de a hajógyárban is több embert alkalmaznak majd - írták tavaly novemberben.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Tudósítás 2010. novemberéből:

 

A napokban ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját az őrsújfalui KOM Polster bútorgyár. Ebből az alkalomból a vállalat vezetősége bemutatóra hívta meg a sajtó képviselőit, hogy egyrészt eldicsekedjen a vállalat eddigi eredményeivel, másrészt, hogy örömhírrel is szolgáljon. Ladislav Zentál üzemvezető és Dieter Buken gyártási igazgató vendégeket is fogadtak, a bemutatón megjelent Bastrnák Tibor polgármester, a bankok képviselői, valamint a komáromi Investconsult ingatlanközvetítő iroda tulajdonosai, akik tulajdonképpen megszervezték és koordinálták az egykori tejüzem átépítését, melynek helyén ma egy korszerű és sikeres bútorgyár ad munkát 435 dolgozójának.

Az üzem vezetői előbb végigkísérték a vendégeket és a sajtó képviselőit a gyártási sorokon, ahol részletesen tájékoztattak egyrészt a gyártási folyamatokról, másrészt termékeikről. Elsősorban kárpitozott ülőgarnitúrákat és ágyakat gyártanak, és ahogy a vendéglátók elmondták, havonta kb. 52 kamionnal szállítanak kész termékeket Nyugat-Európába és közép-kelet európai országokba egyaránt.

A bemutató utáni sajtótájékoztatón Ladislav Zentál üzemvezető részletesen tájékoztatott az üzem eddigi sikereiről, de a komáromi régió számára is szép perspektívát vázolt fel. Míg 2006 júniusában 185 dolgozóval vágtak neki a gyártásnak, napjainkban már 435 dolgozónak biztosítanak munkát és megélhetést. Nem állnak meg azonban ezen a ponton, hiszen az üzem tovább fejlődik. Egy újabb csarnokkal bővítik a gyártási részleget, és ahogy az üzem vezetői elmondták, jövő évben, nagy valószínűséggel a nyári szabadságok után újabb, kb. 150 dolgozót tudnak majd alkalmazni. "Az építkezési terület el van készítve, az illetékes építészeti hivatal gyorsaságán múlik majd minden" - mondta el Ladislav Zentál. Mivel az építészeti hivatal a Komáromi Városi Hivatal hatáskörébe tartozik, Bastrnák Tibor polgármester megígérte, hogy figyelemmel fogja kísérni az engedélyezési folyamatot.

Az üzemvezető rámutatott egy olyan problémára is, amely fékezheti az üzem további működésének zökkenőmentességét. Mivel három műszakban folyik a gyártás, így a dolgozókat szerződéses járatokkal szállítják munkahelyükre, illetve haza. Az illetékes adóhivatal azonban három évre visszamenően követeli a szállítás költségeinek ÁFA visszatérítését az üzemtől. "Az az adóhivatali vélemény, miszerint a dolgozók megoldhatják saját költségükre is az utazást, ebben az esetben igencsak sántít. A menetrend szerinti járatok ebben a régióban nem tudnák biztosítani a dolgozók három műszakba való eljutását, illetve hazautazását. Mi évente 200 ezer eurót költünk a dolgozók szállítására, mert érdekünk, hogy mindenki gond nélkül eljusson munkahelyére" - mondta el Ladislav Zentál.

Arra a kérdésre, miért nem csak Komáromból és annak vonzáskörzetéből alkalmaznak munkásokat, az üzemvezető így válaszolt: "Mi szeretnénk, ha így lenne, de bármennyire furcsa, Komáromban és környékén nincs elég munkaerő azokban a szakmákban, amelyekre szükségünk van, gondolok elsősorban kárpitosokra. Ezért kénytelenek vagyunk az új munkaerőket betanítani, a jövő évi felvételt is időben meghirdetjük, és amennyiben elegendő jelentkező lesz ebből a régióból, úgy természetesen előnybe fogjuk őket helyezni" - mondta el az üzemvezető.

 

A KOM Polster elsősorban exportra gyárt bútorokat, főleg ülőgarnitúrákat, de újabban már ágyakat is. Tavalyi forgalma (2009) 11,9 millió euró volt, idén (2010) pedig várhatóan meghaladja a 12 millió eurót. Naponta 1000 bútordarab készül a gyárban, és havonta 52 kamionnyi áru hagyja el az üzem területét. Termékeik jellegzetessége a párnás megoldás, ami Dieter Buken szerint nemcsak esztétikai szempontot takar, hanem ennek köszönhetően jól tudják hasznosítani a hulladék szivacsot is. Mint ahogyan a faforgácsot is felhasználják, fűtenek vele.

Forrás: Új Szó; Bumm.sk

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.