FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-07

Hello Wood kiállítás a Design Héten

A Mome line - design műhely, az Újirány Csoport és a Jaf Holz Ungarn Kft. a budapesti Design Héten folytatja az idei Hello Wood fesztivált. A nyári workshopon elkészült alkotások közül, a Dolog címet viselő, 1000m fenyőlécből készült építmény birtokba vette a budapesti Erzsébet teret szeptember 30-án.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az Oliver Sales építész és csapata által alkotott, kígyó alakra emlékeztető, Dolgot fiatal képzőművészek festik meg a Gödörnél. A fesztiválon készült fotókból, videókból és tipográfiai alkotásokból kiállítás nyílt a Gödör Klub Terasz Galériájában.

 


A főszervezők büszkén és örömmel köszöntötték a megnyitó résztvevőit

A Hello Wood Fesztivál az idei nyár egyik meghatározó építészeti eseménye volt. A MOME line - design műhely és az ÚJIRÁNY csoport által megrendezett nagy sikerű alkotótáborban idén kilenc hazai és három határon túli egyetemről 55 diák vett részt. A bővített programnak megfelelően három témában - Wood, Tipo, Film - születtek azok az alkotások, amelyek a nyár során több helyszínen is láthatóvá váltak a nagyközönség számára.

Júliusban, az alkotótábort követően, a kapolcsi Művészetek Völgyének megnyitóján debütáltak a fainstallációk, élükön a workshop védjegyévé vált 4 méter magas, 40 négyzetméter alapterületű monumentális "Csigával", mely több tucat ember segítségével járta körbe a csórompusztai rétet, ünnepélyes keretek között.

Augusztusban a Sziget Fesztiválon folytatódott a Hello Wood a Világzenei Nagyszínpad mögötti réten, ahol a fainstallációk még közelebb kerülhettek a közönséghez: a "Falepedő", az "Anya", a "Mókuskerék", illetve a "Stég" szobrok pihenőhellyé vagy éppen ellenkezőleg, különböző mutatványok eszközévé váltak a fesztiválozók számára.

 


Ezt a fabirkát SZIGET-lakók készítették

A gazdasági válság hatására az építészet és az építészeti szemléletmód is megváltozott szerte a világon. Megerősödni látszik egy sokkal inkább anyagközpontú és a fenntarthatóságot előtérbe helyező látásmód. A Hello Wood kiemelt támogatója a Jaf Holz Ungarn egy olyan mozgalmat képvisel, amely a faépítészetet, a fa anyag szeretetét szorgalmazza. 

 

2011-et az ENSZ az Erdők Évének nyilvánította, mert egyre fontosabbá válik világszerte a fa ökológiai, gazdasági és társadalmi jelentősége. A mi mottónk: "Küzdj a klímaváltozás ellen, ültess és használj több fát!" Tudatos erdőgazdálkodással és a fa újrahasznosításával a fenntartható fejlődéshez járulunk hozzá. A Hello Wood ebből a szempontból úttörő jelentőségű, egy olyan trendre tapint rá, ami a világ meghatározó építészeit foglalkoztatja. - mondja Varsányi Tibor, a Jaf Holz Ungarn Kft. ügyvezetője.

 
A kiállítás megnyílt a GÖDÖR-ben - erős érdeklődés bent és kint

A Hello Wood Fesztivál története Dániából ered, ahol egy kreatív csoport három éve először írt ki alkotói pályázatot 1000 méter faanyag felhasználására. A tavalyi évben finanszírozási nehézségek miatt a koppenhágai esemény elmaradt, azonban a Magyarországról beválogatott csapat vezetője, Pozsár Péter és Bakos Maxim, a MOME line ügyvezetője úgy döntöttek, nem hagyják veszni a lendületet és itthon valósítják meg a fesztivált. Ehhez társult Közép-Kelet Európa legnagyobb faipari vállalata a Jaf Holz Ungarn, aki a faanyagot biztosította. Míg 2010-ben 22 résztvevővel rajtolt az első alkotótábor, idén már 55 diák alkothatott a Hello Wood Fesztiválon. Még több installáció készült, még több fából, még nagyobb nyilvánosságnak örvendve és a tábor tipográfiaia és film workshoppal bővült. A jövőre nézve a szervezők már most fejlesztéseket terveznek: több egyetemet, ezzel együtt pedig még több művészeti és nem művészeti ágat is szeretnének bevonni a projektbe.

Fotók: Tóth János, Forrás: Hello Wood sajtóközlemény

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.