FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-10

Erdei, turisztikai beruházások átadása

Szendehely-Katalinpusztán adták át jelképesen az Ipoly Erdő Zrt. négy nógrádi, az Európai Unió támogatásával elkészült turisztikai beruházását szeptember 30-án. A projektzáró ünnepség egyben a XV. Erdők Hete rendezvénysorozat nyitóeseménye is volt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az Ipoly Erdő Zrt. közel félmilliárd forintot nyert a Magyar Állam és az Európai Unió által támogatott Észak-Magyarországi Operatív Programtól (ÉMOP) arra, hogy négy nógrádi helyszínen folytassa a korábban elkezdett ökoturisztikai fejlesztéseit. A tavaly ősszel indult beruházásoknak köszönhetően Balassagyarmat-Nyírjesen egy közel 40 hektáros füvészkert és vadaspark, Diósjenőn erdei szabadidőpark, Hollókőn tanösvény, Szendehely-Katalinpusztán pedig kirándulóközpont és erdei iskola létesült. A négy, most átadandó attrakció nemcsak az adott helyszíneken korábban létrehozott turisztikai beruházásokat egészítik ki, hanem komplex rendszerbe fogják az Ipoly Erdő Zrt. börzsönyi és cserháti kirándulóhelyeit.

A mostani beruházás legnagyobb projektjének számító Katalinpusztai Kirándulóközpontban rendezendő átadó ünnepségen avatóbeszédet mondott Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója. Köszöntőt mondtak: Balla Mihály, országgyűlési képviselő, Hayer Mihály, Szendehely polgármestere és Zambó Péter az Országos Erdészeti Egyesület elnöke. Az új létesítményeket Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye megyéspüspöke szentelte fel. Az átadó ünnepségen a meghívottak nemcsak a katalinpusztai, több mint egy hektáros kirándulóközpontot ismerhették meg, de az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai bemutatták a hollókői, diósjenői, balassagyarmati ökoturisztikai fejlesztéseket is. Az Ipoly Erdő Zrt. ÉMOP támogatással megvalósult ökoturisztikai fejlesztéseinek átadása egyben a XV. Erdők Hete rendezvénysorozat nyitóeseménye is volt.

Az idén 160 éves Országos Erdészeti Egyesület által 1996-ban indított és azóta is szervezett programokon az erdész szakemberek elsősorban a gyerekekhez, családokhoz szeretnék közelebb vinni az erdőt. Ebben az évben országszerte több mint harminc helyszínen - elsősorban erdei iskolákban és ökoturisztikai centrumokban - várták erdei programok az érdeklődőket, a kisvasutazástól a terepi mikroszkópos vizsgálatig, az erdei futóversenytől a kézműves programokig vagy éppen a vadászkutya bemutatóig.

A rendezvénysorozat témája a fa nemzeti vagyonként történő használatának bemutatása volt, ami összhangban áll az ENSZ által 2011-re meghirdetett Erdők Nemzetközi Éve mozgalom üzenetével, hangsúlyozva az erdő és az ember kapcsolatát, valamint szorgalmazva a fenntartható erdőgazdálkodás megvalósítását.

 

Forrás: sajtóanyag Ipoly Erdő Zrt

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.