FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-19

XI. Faipari Marketing Konferencia

A XI. alkalommal megrendezésre került Faipari Marketing Konferencia aktuális témáival rendkívül izgalmas, interaktív tapasztalatcserére nyújtott lehetőséget.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az október 14-i, Sopronban tartott rendezvényt Prof. Dr. Jereb László, a NymE FMK dékánja nyitotta meg.

 

A "Vegyük fel a kesztyűt a multikkal - avagy márkaépítés és BTL kommunikáció az interneten" című nyitó előadás kitűnő kezdést jelentett. A Forest Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Dóra János, és Nagy Balázs marketingigazgató bemutatta a cég készülő, új BTL kommunikációs eszközét. Többek között honlaptervükről, ingyenes tervezési lehetőségekről, termékfejlesztésről, azonnali árajánlatról, megrendelési lehetőségekről, valamint a kis- és középvállalkozók közötti összefogás erejéről szóltak.

(FATÁJ kiegészítés: Mi is az a BTL? Below The Line, vagyis Vonal Alatt. A legegyszerűbb és talán legáltalánosabban elfogadott nézet szerint minden olyan reklám és marketing eszköz ide tartozik, amely nem a klasszikus tömegmédiumokat - pl. televízió, rádió, plakátok és más közterületi információk - használja.)

A Bakonyerdő Zrt. marketingvezetője, Novákné Szőke Anett, egy kitűnő termékfejlesztési példával érkezett, melynek nyomán a BEFAG Parketta teljes újrapozícionálását végzik.

Dr. Dőry István egyetemi docens előadása a "Váljék zöldebbé a faipar!" témájához vetett fel fontos környezetvédelmi gondolatokat.

Boros János és Edelényi Márton doktoranduszok a közösségi oldalak lehetőségeivel ismertették meg a vállalkozásokat és érdekes kapcsolódási lehetőség mutatkozott a Forest Hungary Kft. kezdeményezésével.

Dr. Walter Katalin a Nyugat-magyarországi Egyetem Technológiai Transzfer Iroda vezetője a kétéves működés sikereit, az oktatók és hallgatók kutatási eredményeinek szabadalmaztatási folyamatát ismertette. Bemutatta azokat a pontokat, ahol az iroda munkatársai segíteni tudják a vállalkozásokat.

Pakainé Dr. Kováts Judit, a Konferencia főszervezője, az NymE FMK IGI intézetigazgató helyettese szakmai irányításával a III. évfolyamos faipari mérnök hallgatók primer kutatást végeztek a hazai faipari cégek körében, a fa PR fontosságának megítéléséhez.

Martinek Miklós és Szalóky Nikoletta hallgatók összefoglalták a kutatás eredményeit, melyek a témával kapcsolatban élénk, konstruktív vitát váltottak ki. Az utolsó két előadás témaköreit szintén érdeklődő figyelem kísérte.

Dr. Takáts Alexandra egyetemi adjunktus (NymE FMK IGI) "A faanyag iránti attitűd a bútorpiacon" című előadásában a doktori munkájában vizsgált területek eredményeit osztotta meg a hallgatósággal.

Dávid Viktória doktorandusz a könnyűszerkezetes készházak piacán tapasztalható új tendenciákat mutatta be.

 

A konferencia sikerességét az is mutatja, hogy a vállalkozások kifejezték igényüket hasonló jellegű, tapasztalatokat és kiváló gyakorlatokat bemutató rendezvényekre, elismerve egyúttal az egymástól való tanulás fontosságát.

Pakainé Dr. Kováts Judit

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.