FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-28

HM VERGA Zrt - belügyminiszteri elismerése

A vörösiszap katasztrófa utáni helyreállításért kapott elismerést a HM VERGA Zrt. vezérigazgatója és rajta keresztül a cég munkatársai.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Kolontár és Devecser környékét sújtó vörösiszap katasztrófa egy éves évfordulóján Pintér Sándor belügyminiszter "RENDKÍVÜLI ELISMERÉS VÖRÖSISZAP KATASZTRÓFA" érdemjellel tüntette ki Tengerdi Győző vezérigazgatót, és rajta keresztül a HM VERGA Zrt. munkatársait.

 

Az erdőgazdaság építő részlege a szerencsétlenség után azonnal a helyszínre sietett, és munkagépeivel nekilátott a devecseri kastélypark tisztításának. A faállomány megóvásával sikerült a szennyezett talajt a helyszínről elszállítani, a területet megtisztítani. Az erdőgazdaság gépei hosszabbított munkanappal, hétvégi munkavégzéssel október és december között közel ezer munkaórát dolgoztak a Kastélyparkban. Ezt követően különböző alvállalkozások szakirányítását végezte az erdőgazdaság. Ilyen módon épült meg a település-közeli erdőt megközelítő, mintegy másfél kilométeres szervízút, illetve különböző kül- és belterületi tereprendezések történtek. A HM VERGA Zrt. a kárelhárításban összesen mintegy fél évet dolgozott.

 

Tavasszal az OEE veszprémi helyi csoportjai közös rendezvényen ismerhették meg a kárfelszámolás menetét. A terepi bejárással, az induló erdősítés bemutatásával egybekötött rendezvényen Vaspöri Ferenc az erdészeti igazgatóság részéről, dr. Szabó Csaba miniszteri biztos a munkák koordinátoraként tájékoztatta a tagságot a kárfelszámolás állásáról.

 

Emlékezetes, hogy a katasztrófa kapcsán az OEE Pápai Helyi Csoportja az Erdészcsillag Alapítvány segítségével külön gyűjtést rendezett, melynek eredményeként több mint egymillió forintot adományoztak a környékbeli rászoruló kollégáknak.

 

 

Forrás: OEE

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.