FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-28

SEFAG Zrt. FSC felülvizsgálati auditja

A SEFAG Zrt felülvizsgálati auditja 2011. november 14-15-én lesz, a Control Union auditora várja az érintettek észrevételeit.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az audit során a CUC auditorai ellenőrzik a tanúsítás feltételeinek meglétét, illetve bemutatják és egyben ellenőrzik a CUC általános szabványainak 8. verzióját, pontosabban annak Magyarországra adaptált változatát, amennyiben a SEFAG Zrt gyakorlata és az FSC szabványok közötti lehetséges és/vagy nyilvánvaló ellentmondásokat találnak, hiányosságokat állapítanak meg és határidőt szabnak a hiányosság lezárására.

 

A konzultáció az érintettekkel a tanusítási folyamat egyik legfontosabb lépése. Az érintettek véleménye pozitív irányba befolyásolhatja a tanusítási döntést, ezért kérjük, írják meg véleményüket a SEFAG Zrt erdőgazdálkodási gyakorlatáról, illetve más, kapcsolódó tevékenységéről. Javaslataikat 2011. -november 11. előtt juttassák el a Control Unionnak.

Telefax: (06-1) 278-41-61, email: sfarkas@controlunion.hu

 

***

 

Az FSC (Forest Stewardship Council - Erdőgondnoksági Tanács - www.fsc.org) független szervezetként 1993-ban jött létre a Föld erdeinek környezetre nézve megfelelő, társadalmilag hasznos, gazdaságilag életképes kezelését elősegítendő. Az FSC ezt közvetve tanúsítással éri el: az általa akkreditált tanúsító szervezetek az FSC 10 alapelvére és az azok alá szervezett kritériumokra épülő szabványoknak megfelelően auditálják és kedvező esetben tanúsítják a jelentkező erdőgazdálkodót. A gazdálkodók tanúsított erdeiből származó faanyag a szintén tanúsított eredetkövetési lánc (COC - Chain of Custody) feldolgozó üzemein és kereskedőin keresztül jut el a fogyasztókhoz az FSC jól ismert védjegyével ellátva.

 

A Control Union Certifications (CUC - és annak magyarországi leányvállalata) az FSC által akkreditált tanúsító szervezet. Az FSC szabályai szerint, amennyiben egy országban nincsenek még nemzeti szabványok, a tanúsító szervezetnek lehetősége van saját általános szabványaival auditálni, de csak azután, hogy azt az erdőgazdálkodásban fontos szerepet játszó érintettekkel folytatott konzultáció keretében az adott ország viszonyainak megfelelően módosította.

 

E levél ezt a konzultációt szolgálja, kérem, tekintsék át a CUC általános szabványait, és amennyiben észrevételük van azt jelezzék email-ben válaszul erre a levélre. Minden hozzászólás értékes, a szabvány lényegét érintő ugyanúgy, mint egy-egy, esetleg nem megfelelő vagy nem érthető kifejezés kijavítására tett javaslat.

Forrás: Farkas Szilárd - Control Union Hungária Kft.

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.