FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-03

Trófeamustra Lónyán

Az idei vadászati szezonban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében terítékre került dám- és gímbikák trófeáit állították ki október utolsó péntekén a NYÍRERDŐ Zrt. Lónyai Vadászházánál.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A nimródokat még az időjárás is kegyeibe fogadta, hiszen szikrázó napsütésben csodálhatták meg a nagyjából hatvan trófeát. A szépszámú érdeklődőt Kiss B. Zoltán, a Felső-Tiszavidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke és Támba Miklós, vadászmester köszöntötte.

A rendezvénynek először helyet adó erdészeti társaság - Nyírerdő Zrt. - részéről dr. Szendrei László, vadgazdálkodási szakreferens arról beszélt, hogy régóta igény volt a térségben egy ilyen rendezvényre, hiszen míg korábban csak hallottak, esetleg fotókat láttak egy-egy elejtett bikáról, addig itt mindenki élőben veheti szemügyre a trófeákat. Szerinte külön értéke a mustrának, hogy a hibás kilövéseket is kiállították, hiszen ezekből lehet leginkább tanulni.

Mindenki érdeklődve hallgatta, amikor a vadászok és a kísérők minden egyes trófea esetében részletesen ismertették a vad elejtésének körülményeit. Ezt követően a szervezők trófeabírálatra hívták a résztvevőket. Egy 11 éves bika 10,51 kilós, 218 IP-pontra értékelt agancsát kellett bírálni. Ez volt egyébként az idény legnagyobb beregi trófeája. Azok, akik a legjobban becsültek, tárgyjutalmat vehettek át. A rendezvényen kihirdették azt is, hogy a jövő évi trófeamustrára Tiszadobon kerül majd sor.

Forrás: Nyírerdő Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.