FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-14

Európában is egyedülálló lakkozósor Zalahalápon

Miután a Bakonyerdő Zrt. vezetősége az év elején a parkettagyár technológiai megújítása mellett döntött, minden esély megvan, hogy a zalahalápi parketta fontos szereplő lesz az európai piacon, és a hazai gyártás vezető pozícióját tölti be.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Mint a faipar minden területén, 2009-ben az európai parkettagyártásban is erős recesszió alakult ki, ami erősen megrázta a parkettagyártókat és a kereskedőket is.

Sajnálatos módon a hazai parkettagyártók a 2011. évi konjuktúra ellenére is gyengélkednek. Nem így a Bakonyerdő Zrt. zalahalápi parkettagyára.

A nagyrészt koros technológiával rendelkező gyár a 2010-es év kedvező előjelei után 2011-ben folyamatos megrendelésekkel dicsekedhet.

Miután a Bakonyerdő Zrt. vezetősége az év elején a parkettagyár technológiai megújítása mellett döntött, minden esély megvan, hogy a zalahalápi parketta fontos szereplő lesz az európai piacon, és a hazai gyártás vezető pozícióját tölti be.

Az idei döntés, a technológia megújításának első fázisa, a több mint 30 éves lakkozósor cseréje. Az új felületkezelő technológia egy 100 m hosszú új csarnokban kerül elhelyezésre.

A sorban 33 gép kap helyet, melyeket egy-egy felrakó és elszedő robotos anyagmozgató egység szolgál ki.

A berendezés minden, ma a piac által elvárt felületkezelési módot biztosít a beruházónak, mégpedig úgy, hogy a kisebb mennyiségeket is rugalmasan, átállási időveszteség nélkül teljesíti.

 

A technológiát a Fagépszer Kft. szállítja GIARDINA lakkfelhordókkal, szárítókkal és VIET csiszológépekkel. A berendezés biztosítja az összes, ma a parkettagyártásban megkövetelt lehetőséget:

- az olajozást,

- a színezést,

- a vékony és sűrű tömítőanyag felhordását,

- a lakkozást.

A technológia kialakítása a beruházó igénye alapján úgy történt,hogy már a jelenben is fellelhető, de a jövőben várhatóan egyre terjedő, a legkülönbözőbb egyedi, kisebb mennyiségű megrendeléseket is nagyüzemi termelési körülmények között, rugalmasan, gazdaságosan, átállási időveszteség nélkül tudják teljesíteni.

Az olajozási feladatokat közvetlenül az egalizáló csiszolás után elhelyezett előmelegítéssel, olajoszlató egységekkel támogatott olajfelhordó gépek, és infravörös, valamint UV-lámpákkal kiegészített meleglevegős szárító algút végzi minden megrendelői igényt kielégítően. A színcserék, vagy az estleges tisztítási feladatok a termelés folyamatosságát nem zavarják, a szóban forgó egységek kihúzhatók a sorból, és anyagtovábbító görgőspályákkal helyettesíthetők. A lakkozási szakaszban is számtalan egyedi megoldás kivitelezhető a könnyű és nehéz spatulyázóknak, a 3 alap-, és 3 fedőlakkfelhordó gépnek, valamint a minden igényt kielégítő higany, és gallium lámpákkal felszerelt szárító-keményítő egységeknek köszönhetően.

A technológia központi vezérléssel van ellátva, egy emberes működtetéssel. A legkülönbözőbb lamellaméretek befogadására alkalmas felületkezelő berendezés a hatékony és gazdaságos termelés jegyében került összeállításra, mind összetétele, mind a rendszerbe épített UV-PLUS energiatakarékos vezérlőrendszernek köszönhetően.

 

A gépek, berendezések szállítása megtörtént, 2011. november 8-án megkezdődött a telepítés és üzembe helyezés.

Forrás: FAGÉPSZER Kft.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.