FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-15

Idompréselt falemez Európába

A veszprémi székhelyű Licit Kft. 20 éves tapasztalattal rendelkezik a rétegelt elemek, idompréselt falemezek gyártásában. A kertai termelőüzemükben készítik az európai piacokon is versenyképes termékeiket.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A családi vállalkozás kizárólag rétegelt idomokból összeállított bútorelemeket és idompréselt termékeket gyárt észak- és nyugat-európai magán és közületi felhasználók részére. Jelenleg több mint 20 különböző termék egyidejű gyártására képesek hagyományos és magas frekvenciás préses gyártási technológiájuknak köszönhetően.

A piaci kihívásoknak megfelelve folyamatosan fejlesztik termékeiket, legújabb gépbeszerzésüknek köszönhetően keresett beszállítóvá váltak az észak-európai országok fotelgyártóinak körében. A GOP 2010-2.1.1/A pályázat útján vásárolt UNI 5 SPIN öttengelyes CNC-megmunkálógép lehetővé teszi, hogy az idompréselt alkatrészekből összeálló fa fotelalkatrészek gyártását szinte kizárólag számítógéppel vezérelt megmunkálóközponttal végezhetik.

A bükk, tölgy és nyír hámozott furnér alapanyagból készülő termékek készre munkálásának magas minősége garantált. A gép megmunkáló kapacitása 2,5-szeresére növeli az alkatrészgyártási kapacitást, így mintegy 30 %-kal növelhető a termelési volumen az egész üzemet illetően.


Ezzel párhuzamosan nő a befejező munkához szükséges foglalkoztatotti létszámigény is, további 10 fő alkalmazását téve lehetővé. A pontos megmunkálás és az igényes befejező munka új távlatokat nyithat a cég fejlődésének. A késztermékeiket magas készültségi fokban, igény szerint lakkozva pácolva, vagy akár olajozott kivitelben is készítik.


Azonban nemcsak a magas minőségű termékek előállítására törekednek. Sikeres GOP-2009-1.3.1/A pályázatuknak köszönhetően kutatásokat végeztek a 3D furnértechnológia területén, melynek eredményét a termék-összetételükben kamatoztatják.

A megszerzett új ismeretek, tapasztalatok elősegítik a termékkínálatuk további bővítését, piaci pozíciójuk megerősítését. A cég menedzsmentje tudatos fejlesztésekre építi vállalkozásuk jövőjét, új partnerkapcsolatokat kívánnak kiépíteni nem csak bútorgyárakkal de bútortervezőkkel, designerekkel is, és minden megkeresést, érdeklődéssel fogadnak.

 

Egyaránt fontos számukra a környezetvédelem és a minőségi termelés. Ennek tükrében nagy hangsúlyt fektetnek a nemzetközileg minősített alapanyagok vásárlására, így FSC minősítéssel képesek termékeiket kínálni.

 

A gyártástechnológia során törekedtek az anyag- és energiakímélő technológiai megoldások alkalmazására, amellett, hogy minimálisra szorítsák a gyártás során keletkező hulladék mennyiségét.

 

További terveik között szerepel az Új Széchenyi Terv pályázati támogatás igénybevételével egy energetikai beruházás megvalósítása, melynek célja,hogy a gyártási technológia számára szükséges hőigényük 100%-os kielégítését szilárd biomassza közvetlen hasznosításávallegyenek képesek megoldani.

 

LICIT Bútorgyártó Kft.

8200 Veszprém, Stadion köz 11.

Tel.: (20 ) 978-2586, (30) 385-1153 e-mail
honlap: www.moldedplywood.com

(x)

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.