FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-30

A jövőbe invesztál a Velux

A következetes beruházáspolitika révén tudta megőrizni pozícióit a tetőtéri ablakok gyártásának egyik jelentős szereplője, a Velux. A cég az idén is 1,8 milliárd körüli adózott eredményre számít.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az idén és jövőre összesen 5 milliárd forintos beruházással korszerűsíti tevékenységét, fejleszti termékeit a Velux Magyarország Kft. Mint Vincze Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, az idén éppen 25 éves cégnek viszonylag kis vérveszteséggel sikerült átvészelnie az építőipart igencsak megtépázó válságot, így tavaly közel négy százalékkal bővíteni tudták a gyártásukat. Az elsősorban tetőtéri ablakairól ismert társaság nettó árbevétele kétmilliárddal nőtt, így elérte a 32 milliárd forintot. Igaz, a gazdasági válság fellángolása előtti évben több mint 34 milliárdot realizálhatott a cég.

A dán tulajdonosi hátterű társaság az elmúlt két és fél évtizedben folyamatosan fejlesztette tevékenységét, befektetéseinek összértéke meghaladja a 25 milliárd forintot. "Éppen a következetes beruházáspolitikánknak köszönhetjük, hogy viszonylag a jó a válságtűrő képességünk" - fogalmazott az ügyvezető. Ugyancsak fontos ebből a szempontból az is, hogy a jövőre nézve mindig többféle forgatókönyvet dolgoznak ki, így felkészülten tudnak alkalmazkodni az új helyzetekhez. Jó alapot adnak mindehhez a dán anyacég 70 éven át felhalmozott tapasztalatai. Vincze Zoltán példaként említette, hogy az elsők között vezették be Magyarországon a receszszió idején, 2008-ban a négynapos munkahetet, így meg tudták őrizni munkatársi gárdájukat.

A magát a hazai építőipar harmadik legeredményebb cégeként aposztrofáló társaság tavaly 1,8 milliárd forint nyereséget ért el, az ügyvezető reményei szerint ezt az eredményt az idén is meg tudják ismételni. Nagy szerepe van ebben az exportnak, hiszen termékeik döntő hányadát, 90 százalékát külföldön értékesítik. A cégcsoport speciális munkamegosztása folytán a teljes export az anyavállalaton keresztül bonyolódik le, a magyar társaságnak nincs közvetlen kapcsolata az importőrökkel. A legnagyobb felvevőpiac egyébként Németország - mondta Vincze Zoltán.

A belföldi piac az ismert okok miatt kissé visszaesett, a vártnál egy százalékkal lesz kisebb az idei értékesítés. Ám annak fényében, hogy a hazai építőpari cégek némelyike 30-50 százalékos zuhanást kénytelen elkönyvelni, a Velux vezetői megfelelőnek tartják ezt az eredményt is. Mint Őz Beáta, a kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője elmondta, termékeikkel igyekeznek folyamatosan alkalmazkodni a piaci igényekhez. Elsősorban tetőfelújítási, ráépítési, renoválási munkákhoz kapcsolódóan kapnak megrendeléseket. Tapasztalataik szerint nő a kereslet a magasabb hozzáadott értéket képviselő, az energiatakarékossági, környezetvédelmi szempontoknak megfelelő termékei iránt.

Ezt az igényt egyébként maximálisan figyelembe veszik a termékfejlesztés során, sőt elébe is mennek, új, innovatív kategóriákkal próbálnak előnyre szert tenni a piacon. Ilyen például a szolárkollektorok, illetve az úgynevezett fénycsatorna-termékcsalád fejlesztése. Külföldön pedig a Model Home 2020 projekt keretében már a jövő építészetét gyakorolják, ennek jegyében hat helyen épít és tesztel Európában aktív házat, olyat, amely a beépített megújuló energiára épülő technológiák révén több energiát termel, mint amennyit felhasznál, egészséges belső klímát teremt és szén-dioxid-semleges.

A közeljövőben tervezett beruházásokkal a társaság további hatékonyságnövelést kíván elérni, egyúttal bővíti a hőszigetelt üveget előállító üzemét, és korszerűsíti az alumínium és fa alkatrészek gyártását. Mint Vincze Zoltán megemlítette: terveik közé tartozik az is, hogy a cégcsoporton belüli napkollektorgyártás fejlesztését Magyarországra hozzák. A csoport globális fejlesztőközpontja egyébként Dániában van, de sokban támaszkodnak az itteni cég tapasztalataira.

 

A cégcsoport

Veluxot 70 évvel ezelőtt alapította Villum Kann Rasmussen dán feltaláló. Ma már a cégcsoport a világ negyven országában van jelen értékesítési és marketing-képviseletekkel, s 11 országban - köztük Magyarországon - folyik gyártási, összeszerelési tevékenység. Nálunk van a csoport egyik legjelentősebb gyártóbázisa. A Fertődön és Fertőszentmiklóson 1986 óta működő és folyamatosan bővülő gyár, valamint a budapesti székhelyű értékesítővállalat együttesen több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: vg.hu


FATÁJ szerkesztőség kiegészítése

A VELUX Magyarország Kft (10192207-2-44) elmúlt négy lezárt gazdasági évének főbb mérleg-, és eredménykimutatás adatai.


Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.