FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-05

Akkor tehát mégsem RE(T)Zeg a léc??? Vagy mégis?

A Retz Bútoráruházak stabilan, nyereségesen működnek, jelenleg 21 üzlet várja a vásárlókat országszerte - nyilatkozta Tábik Ferenc, az áruházakat működtető gazdasági társaság tanácsadója csütörtökön.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Elmondta: a holding formában működő Retz Bútoráruházak racionalizálást hajtottak végre, az üzletek önállóak lettek. A holding stratégiája szerint a jövőben folyamatosan követik az önálló üzletek gazdálkodását, és így várható akár bezárás, de akár újabb nyitás is - fejtette ki. Korábban olyan sajtóhírek jelentek meg, hogy végelszámolás alá került a Retz bútoráruházakat októberig üzemeltető, biatorbágyi székhelyű Retz Trend Kft., az eljárás október 28-án indult, a hitelezőknek 40 napjuk van bejelenteni követeléseiket a végelszámoló Pannon Vagyonkezelő Felszámoló Tanácsadói Kft.-nél.

 

Tábik Ferenc azt is bejelentette, hogy a Retz Bútoráruházak tulajdonosai társadalmi összefogást kezdeményeznek a hátrányos helyzetben lévő települések és intézmények megsegítésére. Első lépésként a Retz Bútoráruházak tulajdonosai élelmiszerre 1 millió forint felajánlást tesznek a gödi TOPHÁZ közepesen és súlyosan sérült gyerekeket gondozó intézménynek, és ezen felül matracot és ágyneműt biztosítanak a mintegy 220 ottlakónak, és december 6-án mikulás csomaggal kedveskednek nekik.

 

A Retz Bútoráruházak tulajdonosai arra kérnek mindenkit, hogy a karácsony közeledtével gondolja végig, milyen támogatást tudna adni a hátrányos helyzetben lévő önkormányzatoknak és intézményeknek. A Retz Bútoráruházak honlapján felhívást tesz közzé, és feltünteti a segítségre szoruló önkormányzatok és intézmények listáját - tette hozzá Tábik Ferenc, aki az reméli, hogy az "Összefogás a jövőnkért - csak társadalmi összefogással tudunk kilábalni a válságból" című kezdeményezésükhez minél többen csatlakoznak.

Forrás: ProfitLine


FATÁJ kiegészítés:

Kivonat a Cégközlöny 2011. december 1- kiadásának 1039395- oldaláról.

 

13 09 136136

RETZ TREND Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (2051 Biatorbágy, Verebély László u 2.; [22615475-2-13])* 34.

A biztosítási intézkedés adatai

A biztosítási intézkedés időpontja: 2011. október 28.

Az intézkedés ügyszáma: 41021/Ü/70570/2011/2

Az intézkedő hatóság neve: dr. Korinekné dr. Hámory Beáta Andrea közjegyző 7621 Pécs, Kazinczy u. 1.

Az intézkedés elrendelésének dátuma: 2011. október 28.

A változás időpontja:2011/10/28 Bejegyzés kelte:2011/11/14

*Végzés kelte: Pest megyei Bíróság 2011.11.13

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

 

A biztosítási intézkedés célja és általános feltételei

A biztosítási intézkedések a későbbi végrehajtás sikeressége érdekében alkalmazható bírósági intézkedések. A biztosítási intézkedés (vagy más szóval biztosítási végrehajtás) célja még nem a követelés kielégítése, hanem csak olyan helyzet megteremtése (a jogosult olyan helyzetbe hozása) amely biztosítja, hogy később a követelés kielégíthető lesz. A biztosítási intézkedésnek két fajtája van. Az egyik pénzkövetelés biztosítását szolgálja (ilyenkor a végrehajtást kérőnek a célja, hogy meghatározott összegű pénzkövetelését a jövőben be tudja hajtani, és számára közömbös, hogy ez az adós mely vagyontárgyából történik). A másik esetben meghatározott ingó vagy ingatlan zárlatát rendelheti el a bíróság. (Forrás: magyarország.hu)

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.