FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-09

Leégett egy bútorraktár Szegeden

Majdnem teljesen leégett a Karnis 82 Bútoripari Kft. kecskéstelepi Karikás Frigyes utcai telephelye csütörtök este. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki, egy épületrészt meg tudtak menteni.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A kétezer négyzetméter alapterületű telephelyen négy, egymással összeépített épületrészből három teljesen kiégett, a negyediket a tűzoltók meg tudták menteni. Az épületekben lévő bútoripari alapanyagok teljesen megsemmisültek.

 

A helyszínen tartozkodó tudósítónktól megtudtuk, hogy a telepen két épület teljes terjedelmében ég, a lángok pedig már átcsaptak egy harmadikra is. Hatalmas a füst, a levegőben 3-4 méter magasan száll a pernye. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre: Szegedről 4, Hódmezővásárhelyről és Makóról 1-1, Szentesről pedig 2 autó érkezett, sőt Orosházáról is érkezett egy tűzoltóautó.

A telephelytől nem messze élő Deák Dezsőné, Joli néni portálunknak elmondta, a szomszédjai szóltak neki, hogy ég a bútorraktár, és ne ijedjen meg, ha meghallja a tűzoltók szirénázását. Az idős nő hozzátette, azonnal kijött a házából, és elkezdte összegyűjteni az udvarára hulló, izzó pernyéket.

 

Tudósítónk találkozott a telephely egyik dolgozójával is, akit az itt élők értesítettek a történtekről. Elmondta, 8 éve dolgozik a telepen, ahol bútoripari alapanyagokat tároltak. Hozzátette: a telephelyen minden tűzvédelmi szabályt betartottak.

Tánczos Ildikó polgári védelmi őrnagy, a Csongrád Megyei Védelmi Katasztrófaigazgatóság Tűzoltósági Felügyelőség helyettes szóvivője elmondta, egy 2000 négyzetméteres telephely égett le teljesen. - 19 óra 4 perckor hívták a kollégáimat. A telephelyen ketten tartózkodtak, egyikük telefonált. Szerencsére személyi sérülés nem történt, és sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését. Ezekben a pillanatokban kollégáim a tüzet oltják. Négy kisebb épület volt összeépítve egy épületté, ezek közül három teljesen kiégett, és a bennük lévő alapanyagok is megsemmisültek. A külső falak még állnak, de semmi egyéb nem maradt meg belőle. A tűzeset ötös, kiemelt fokozatú volt - mondta a helyettes szóvivő.

 

FATÁJ kiegészítés: a vállalkozás 2010-ben a 45. legnagyobb hazai bútorgyártó volt.

Forrás: Délmagyar

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.