FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-16

Sokoldalú megállapodás az erdők érdekében

Sokoldalú megállapodás jött létre, hogy az erdő, mint természeti tényezőktől és az emberi beavatkozástól függő életközösség és élőhely, a természeti környezet nélkülözhetetlen, és egyben mint megújuló természeti erőforrás folyamatosan fennmaradjon és gyarapodjon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője dr. Tarcsa Csaba r. ezredes együttműködési megállapodást írt alá a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. részéről Szalacsi Árpád vezérigazgató Úrral, az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete és a Vadásztársaságok Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetség részéről Dr. Móra István elnök Úrral, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal részéről Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott Úrral, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetség részéről Kiss B. Zoltán elnök Úrral, a MEGOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Erdészeti Integrátorok Szövetsége részéről Támba Miklós elnök Úrral, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség részéről Jászovics László általános elnökhelyettes Úrral.

A megállapodás célja, hogy az erdő, mint természeti tényezőktől és az emberi beavatkozástól függő életközösség és élőhely, a természeti környezet nélkülözhetetlen, és egyben mint megújuló természeti erőforrás folyamatosan fennmaradjon és gyarapodjon. Célja továbbá a termőföldeken, halászati vízterületeken, valamint a vadállomány tekintetében a jogsértő cselekményekkel szembeni hatékonyabb fellépés, a termőföldeken lévő érték, valamint a vadállomány és halállomány megóvása.

Az együttműködésben érintett felek vállalják, hogy előre egyeztetett közös ellenőrzéseket tartanak, azok végrehajtását rendőrség szakmai szempontok szerint irányítja, biztosítja a hatósági feltételeket, megteszi a szükséges intézkedéseket jogsértő cselekmények észlelése során. Az együttműködő felek az erdészeti területek, erdőállomány, vadállomány és halászati vízterületeken a bűnelkövetés megakadályozását szolgáló előre egyeztetett közös járőrözések tartanak.

A megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2011. január hónaptól, 2011. november hónapig, mintegy 5800 esetben indult szabálysértési eljárás tulajdon elleni szabálysértés miatt, melyből bolti lopás miatt több mint 600, terménylopás miatt több mint 500, falopás miatt több mint 700 esetben indítottak szabálysértési eljárást. Az eljárásokban a szabálysértést elkövetőkkel szemben közel 1000 nap elzárást, és több millió forint értékben pénzbírságot szabott ki a bíróság.

A rendőrségi eljárásokon túlmenően ugyanakkor az együttműködéssel érintett további eljárásokban, az illetékes polgármesteri hivatalok jegyzői, valamint a szakhatósági eljárások során a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormány Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztálya is eljárást indít.

Forrás: Police.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.