FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-21

Pozitív példa - Válságban is bővített és munkát ad

A zalaegerszegi Sitform Bútorgyárban kedden állították össze az idei utolsó garnitúrákat. Teljesítették a megrendeléseket, mától jövő év elejéig leállt a termelés. A cég vezetése ez alkalommal adta át jelképesen azt az új üzemcsarnokot, amelynek építése tavasszal kezdődött.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az üzemben naponta mintegy 120 ülôgarnitúra készül, ennek során 600 marhabôr kerül a keretekre - Fotó: Pezzetta Umbeerto

A német tulajdonú bútoripari vállalkozásnál tavaly döntöttek a beruházás idei megvalósítása mellett, amelynek eredményeképpen a korábbi kárpitos üzemet egy további 3000 négyzetméteres üzemrésszel bővítették. A beruházás lehetővé teszi a termelés további növelését, és logisztikai szempontból is szükség volt rá. Biztonságosabbá válik a késztermék kiszállításig történő elhelyezése, továbbá a kamionra rakodást könnyíti a korábbi négy beállásos rakodórámpa kibővítése. A több mint 450 millió forint értékű beruházáshoz tartozott még a meglevő szociális- és irodaépület teljes felújítása.

Az új létesítmény avatásán Rolf Stammberger, a Sitform tulajdonosa szólt a vállalkozás zalaegerszegi történetéről, felidézve a Zala Bútorgyárral való együttműködést, amelynek folytatásaként '98-ban megvásárolták a gyár épületeinek és területének egy részét, s 137 fővel megindították a termelést, a bőr ülőgarnitúrák gyártását. Az üzemet 2003-ban bővítették először, több mint 300-ra emelve a dolgozók létszámát. A jelenlegi fejlesztés eredményeként pedig a jövő év első felében 400 fő körül alakul a cég dolgozóinak száma. A tulajdonos megköszönte a dolgozók, s a beruházásban közreműködők - a kivitelező az egerszegi Nívódom Kft. volt - munkáját.

 

Gyutai Csaba polgármester beszédében a megyeszékhely és a német cég kapcsolatának fontosságáról szólt, kiemelve e kapcsolat jellemzőit, a biztonságot és stabilitást. Mint mondta, aki válságos időszakban is beruház, az hosszú távra tervez, s biztosította német partnert, hogy a város segíteni fogja az esetleges további fejlesztést is. A vállalkozás vezetői ezt követően üzemlátogatáson mutatták be a termelést.

A Sitform Bútorgyárban évente mintegy 30 ezer ülőgarnitúra készül, száz százalékban exportra, e termékek 70 százaléka természetes bőr, 30 százaléka szövet bevonatú. Mint elhangzott, minden darab egyedi megrendelésre készül, azaz nincs készáru készlet. Egy-egy garnitúra elkészítésének akkor állnak neki, ha már megvan a leendő tulajdonosa. A tavalyi, mintegy 3,9 milliárd forint árbevételt a 60 modellből álló, napi 120 garnitúrás termeléssel idén is sikerült növelni.

A Sitform Bútorgyár Bt. a több mint 450 milliós beruházáshoz támogatást is igénybe vett. Tavaly a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél sikerrel pályáztak  Jelentős foglalkoztatási hatással járó, ipari infrastrukturális fejlesztés címmel, és a Széchenyi Terv keretéből 134 millió 508 ezer forintot kapnak.

Forrás: Zalai Hírlap

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.