FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Harveszter szimulátor a SOE Erdőmérnöki Karán

Harveszter szimulátort adott át az Erdészeti-műszaki és Környezettechnikai Intézet (EMKI) részére a gyártó PONSSE képviseletében Anne Härkönen és a forgalmazó FOREST POWER Kft. ügyvezetője Bálint András.

A GINOP-2.3.3-15-2016-00039 és az EFOP-3.6.2-16-2017-00010 projektek keretében megvalósult beszerzéssel a legmodernebb csúcstechnológiát képviselő eszköz érkezett az Intézetbe, amely a kutatási (technológia- és időelemzések) és az oktatási feladatok színvonalas elvégzését egyaránt szolgálja.

Interjú a SopronTV-ben (2020.03.11)

Az Erdészeti-műszaki és Környezettechnikai Intézet (EMKI) a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán, illetve jogelődjeinél az 1872. ótaműködő Erdőhasználati Tanszék, az 1956. óta működő Erdészeti Géptani Tanszék és a 2000-ben alapított Energetikai Tanszék tevékenységét egyesíti.

Az EMKI gyakorlati háttereként működik a Dr. Káldy József Erdőgépfejlesztő Központ, mely alapvetően a gépészeti tanműhelyi igényeket elégíti ki. Az EMKI oktatja az Erdőmérnöki Kar szakjain a gépészeti, a környezettechnikai, a munkavédelmi, a zaj és rezgésvédelmi, az ergonómiai, az erdőhasználati, az erdei mellékhasználati, a logisztikai, a munkaszervezési, az energetikai, a hulladékgazdálkodási és a szennyvízkezelési diszciplinákat, és folytat e területeken alap-, alkalmazott- és fejlesztő kutatásokat. Mindenkori kutatásaival a gyakorlat igényeihez és elvárásaihoz igazodik.

Kérem ismerje meg tevékenységünket honlapunk tanulmányozásán keresztül, és forduljon hozzánk bizalommal a szakterületünket érintő kérdéseivel.

Forrás: SOE EMK

Előző cikk

Egzóta fa alapanyagok - Mecrussé

Következő cikk

A tokaji borvidék 10 különleges látnivalója




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version