FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Örökzöld sávot ültetett a Pfiffer Bútor

50 munkatársunk és a család üzenete, 50 facsemetével a jövő nemzedékének – a faültetés és gondozás, egyben komoly felelősségvállalás is, hiszen egy több évtizedig vagy akár egy évszázadig növekvő élőlény sorsa múlik azon, hogy mennyire körültekintően, alaposan járunk el.

Már hetek óta készültünk rá. Kiválasztottuk a megfelelő csemetéket, 80 cm mély gödröket fúrtunk, kialakítottuk az öntözési rendszert, megteremtettünk minden feltételt ahhoz, hogy a csemetéink szépen növekedjenek majd.

Nem újszerű dolog a Pfiffer Bútor csapatánál a faültetés. A mintegy 3,5 hektáros területünkön, munkatársainkkal, több alkalommal is sokféle növényt ültettünk már, így mára már több mint 1200 különböző növény színesíti telephelyünk flóráját, köztük megtalálható a 3 szelíd gesztenyefa, ami minden szeptember végén ad gyümölcsöt, a család és a munkatársak nagy örömére. Több tucat általunk ültetett törökmogyoró fa is hozza termését évről évre, melyek a telephely nyugati és északi határvonalát is jelzik egyben. Az ügyvezető mindkét unokája születésének alkalmával egy-egy diófát ültetett (már úton van a harmadik).

A fák és a belőlük készült igazi tömörfa bútorok, kulcsszerepet játszanak egészségünk megóvásában, udvarunkban a környezetünk tüdejét jelentik, port és zajt szűrnek, párologtatással csökkentik a nyári forróságot. Otthonunkban az igazi tömörfa bútorok, levegőt tisztítanak, kiegyenlítéssel páratartalmat és hőmérsékletet szabályoznak, rendkívüli tartósságuk mellett felújíthatóak a biológiai körforgásban újra hasznosíthatóak és nem utolsósorban a lelkünket is gyönyörködtetik. Ahogy azt elődjeink is megfogalmazták minden fának lelke van.

Erősítjük föld anyát, rajongunk a természetért, nemcsak csodaszép tömörfa bútorokat készítünk, hanem környezetünket is zöldítjük. A Pfiffer Bútor Mór Kft. nagy figyelmet fordít arra, hogy a bútoraihoz felhasznált rönköket, olyan erdőgazdálkodóktól szerzi be, ahol garantált a tartamos erdőgazdálkodás, ahol több fát ültetnek, mint amennyit kivágnak.

50 facsemete, 50 munkatársunk és a családtagok örökzöld, nevesített üzenete a jövő nemzedékének. Emléket állítottunk annak, hogy a 2020-as év nehézségei és kihívásai ellenére, előre megyünk. Csapatunk összetart, mert együtt mindenki többet ér, és az élet nem áll meg, sőt.

“Hűs árnyékot vet nyári délben; tűzzel engesztel fagyos télben; virágot ád a szerelmesnek, gyümölcsöt – makkot az éhesnek, ágyat az ifjú párnak, bölcsőt a kisbabának, koporsót – fejfát a halottnak; szolgál minden elevent; sátorfát és szelement, hajót, árbócot és vitorlát, kútágast, gémet és sudárfát, kútostorra vedret, házba teknőt – csebret, jármot – rudat – szekeret, ásónyelet – gerebent, vesszőt a rossz gyereknek, fegyvert a hadseregnek, asztalt – széket, hegedűt, kerítést és fabetűt, annyi mindent ád a fa; úgy áll felettünk áldó kézzel, mint egy ősapa, ágán gyümölccsel és odvában mézzel, mint ősanyánk maga.” Erdélyi József: Fa

Pfiffer Bútor Kft.

(x) Pfiffer Bútor Mór – Örök Érték

Előző cikk

Egyéni, aktív zajvédelmi eszközök fejlesztése

Következő cikk

(Fa)fogaskerék: régi módszer új formában




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version