FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szemetet szedhetünk 7 milliárdért

person holding brown and white long coated small dog
Photo by Jeremy Zero on Unsplash

Január végéig pályázhatnak civilek, cégek és egyházak kormányzati támogatásra az illegális hulladéklerakók felszámolására a Tisztítsuk meg az országot! program keretében.

Még pár napig lehet jelentkezni a Tisztítsuk meg az országot! program pályázatára, amelyen összesen 7 milliárd forint támogatást nyújt a kormány azoknak a civil, gazdálkodó és egyházi szervezeteknek, illetve az érintett ingatlantulajdonosoknak, amelyek egy terület illegális hulladéktól való megtisztítását, vagy a szemetelőktől való megvédését vállalják – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese.

Az érdeklődőknek január 31-éig kell benyújtaniuk a szükséges dokumentumokat. A 2020 októberében megjelent kiírás a pályázatot lebonyolító IFKA honlapján érhető el. A pályázat szerint előzetesen mintegy ezer kérelem támogatását tervezték, pályázatonként 500 ezer és ötmillió forint közötti támogatással.

“Számunkra a környezet védelme nem egy üres szlogen, hanem valódi küldetés. Éppen ezért alkottuk meg a Klíma és Természetvédelmi Akciótervet, amelyet – a koronavírus-járvány ellenére is – végrehajtunk. Tudjuk, hogy a magyar emberek többsége szintén elkötelezett a teremtett világ védelme mellett, éppen ezért döntöttünk egy olyan pályázat kiírásáról, amelynek keretében együtt dolgozhatunk a környezeti örökségünk megóvásáért” – idézte az ITM közleménye Schanda Tamást.

Forrás: napi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fabunio tisztségviselői-11

Következő cikk

Kilátó lesz a lőtértoronybólStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések