FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális tűzifa program – Gyulaj Zrt.

A téli időjárás a kistelepüléseken élő családok, idősek egy részének komoly nehézséget okoz. Ezért indította el a Kormány már 2011-ben a szociális célú tüzelőanyag programot, amelynek keretében évről évre többszázezer rászoruló családnak nyújt segítséget.

 

A program azt a célt szolgálja, hogy a legrászorultabb családok átmeneti, kiegészítő támogatáshoz juthassanak tűzifa formájában, mellyel csökkenthető az érintett háztartások tüzelőanyag-költsége.

A 2020/21-es fűtési szezonra az 5000 fő alatti települések önkormányzatai nyújthattak be pályázatot tűzifa vásárlás támogatásának elnyerése céljából a Belügyminisztériumhoz.

A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát 2021. február 15-éig osztják ki a rászorulók részére.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. gazdálkodási területének vonzáskörzetében 57 nyertes önkormányzattal kötött szerződést. A mintegy 5157 m3 tűzifa leszállítása szinte teljes mértékben megvalósult 2020. év végéig. A még visszalévő kb. 100 m3 mennyiség a napokban jut el a rászoruló családokhoz.

Forrás: GYULAJ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ásotthalma – az erdészképzés egyik fellegvára

Következő cikk

Csúszik a támogatást nyert lombkorona sétány építése




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version