FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új turistaházat adtak át Sopronban, a Hidegvízvölgyben

A tizenkét férőhelyes könnyű faszerkezetes, napelemekkel felszerelt és környezettudatos feltételeknek megfelelő épületet a Fehér úti tó irányából lehet megközelíteni. A hatvanötmillió forintos beruházást az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával, a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program keretében finanszírozták, a munkálatok kivitelezője a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. volt.

– Az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés a természetközeli kikapcsolódási lehetőségekért. Aki eddig nem, az a járvány alatt rájött, milyen fontos z erdő, és hogy a szabad levegőn lehessünk – mondta az esemény megnyitóját dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója.

Az ünnepségen részt vett Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, aki elmondta, a kormány célul tűzte ki, hogy hazánk 2030-ra Európa legélhetőbb országai közé tartozzon. – Ehhez hozzátartozik, hogy a szabadidő eltöltésére minőségi, széles körben elérhető lehetőségeket teremtsünk. Manapság egyre nagyobb igény mutatkozik az aktívan eltölthető kikapcsolódási lehetőségek iránt, az emberek a természet közelségében akarnak kikapcsolódni – mondta, majd hozzátette: a cél az Ausztriában és Szlovákiában már megszokott minőségű turistaházak létrehozása.

– Sopron és térsége 2016. óta kiemelt turisztikai térség, ez idő alatt számos turisztikai és infrastrukturális fejlesztést vittünk végbe a környéken. A pandémia után, a turizmus újraindulásakor a Sopronba való eljutást megkönnyíti már az M85-ös gyorsforgalmi út, azt gondolom nagyon fogunk előrelépni az itt eltöltött éjszakák számában.

Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a járvány időszakában 25-30%-al nőtt az erdők látogatottsága, ami várhatőan a válság enyhülésével is megmarad. – Minden ökoturisztikára költött forint egyen az emberek jólétébe fektetett energia is – tette hozzá.

Az eseményen részt vett Kulcsárné Roth Matthaea, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója, Roth Gyula unokája is, aki elmondta, örül, hogy családja nevét viseli a most turisztikai funkciót kapott, korábban egyetemi alkotóházként ismert épület.

A Soproni-hegység legnyugatibb táján található szállás közeli tanösvényekkel, határon átnyúló turistautakkal és a vadregényes bércek kínálta látványosságokkal várja majd a vendégeket.

Forrás: kisalfold.hu
Fotó: Szalai Károly

Előző cikk

A méhek az erdő barátai

Következő cikk

A francia bükk piacot elemezte Claude SchnepfStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Végvári Jenő [70]

Elhunyt Végvári Jenő, okleveles erdőmérnök, az Országos Erdészeti Egyesület tagja. Édesapánk 1977-ben végzett a Soproni Erdészeti és Faipari…
Tovább

Gyászhír – Reményfy László [93]

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy Reményfy László, okleveles erdőmérnök életének 93. évében, november 16-án…
Total
0
Share