FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A kongresszusi képviselő arról kérdezte az amerikai erdészetet, tudnak-e módosítani a Hold pályáján

Vagy a Földén. A klímaváltozás elleni harc részeként.
Egy texasi republikánus képviselő, Louie Gohmert egy kongresszusi meghallgatáson azt javasolta, hogy az éghajlatváltozás ellen a Hold vagy a Föld pályájának megváltoztatásával kellene küzdeni, és megkérdezte az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálatának munkatársát, van-e valami módszerük ezt megtenni – számolt be róla az NBC News.

Gohmert ezt a természeti erőforrásokkal foglalkozó bizottságának ülésén vetette fel, ahol négy törvényről vitáztak, és ahol ott volt Jennifer Eberlien, az erdészet helyettes vezetőjének munkatársa is.

Gohmert felszólalásában arról beszélt, hogy tudja, az erdészet és a Földgazdálkodási Hivatal (BLM) is nagyon szeretne sokat dolgozni a klímaváltozás ügyén, és hogy hallotta a NASA korábbi vezetőjétől, hogy a Hold pályája és a Földé is a Nap körül, némileg változik, valamint azt is tudjuk, hogy jelentős napkitörési aktivitásnak vagyunk tanúi.

Szóval, van valami, amit a Nemzeti Erdészeti Szolgálat vagy a BLM tehet a Hold keringésének vagy a Föld Nap körüli keringésének a megváltoztatásáért? Ennek nyilvánvalóan mély hatásai lennének az éghajlatunkra.

Mire Eberlien mosolyogva annyit válaszolt:

Értesíteni fogom, ha lesz ilyen.

Gohmert pedig megerősítette, mindenképpen szeretne majd tudni róla.

https://www.nbcnews.com/politics/congress/lunar-new-deal-gop-rep-gohmert-suggests-altering-moon-s-n1270219

A NASA korábbi vezetője  Jim Bridenstine lehet, a kongresszus volt oklahomai képviselője, aki Donald Trump elnöksége alatt töltötte be ezt a posztot, és aki sokáig szkeptikus volt az klímaváltozással kapcsolatosan és tagadta, hogy az emberi tevékenységnek bármi köze lenne a globális felmelegedéshez. Aztán a NASA vezetőjeként a Washington Postnak már azt mondta, hogy miután utána olvasott és szakértőkkel is beszélt, már úgy látja, az emberi tevékenység hozzájárul a Föld felmelegedéséhez.

Bridenstine-t megkeresték Gohmert kijelentése miatt, de nem érte el az NBC.

A hű trumpista Gohmert már korábban kijelentette, hogy harcolni fog a demokraták éghajlatváltozás elleni tervei ellen, és hogy szerinte ez egy mondvacsinált probléma. A mostani bizottsági megnyilatkozása sem annyira újdonság. A múlt hónapban a Fox-nak nyilatkozott arról, hogy

Nem tudunk semmi érdemit tenni a klímaváltozás ellen, mikor a Hold pályája változik valamelyest, a Föld pályája változik valamelyest, a NASA szerint.

A NASA-tól sem akartak nyilatkozni a képviselő megnyilvánulása után, de az ügynökség már jó ideje azon az állásponton van, hogy igenis van összegfüggés az ember okozta széndioxid-kibocsátás és a jelenlegi felmelegedés között.

Forrás: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fontos célokat tűzött ki az új KAP: ezekre kell felkészülniük a gazdáknak

Következő cikk

FORUM HOLZBAU POLSKA (5th edition)



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések