FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egy elefántbika megölt tizenhat embert Indiában

Egy elefántbika két hónap alatt tizenhat falusit megölt Indiában, miután csordája valószínűleg más bikákkal való rivalizálása miatt kiközösítette – írja a Dailymail.

A 15-16 éves elefántbika a Jharkhand állambeli Pargana régióban, azon belül is Santhal körzetben tombol, amióta elhagyta a 22 tagos elefántcsordáját.

Valószínűleg magas vérmérséklete, rossz viselkedése, másokkal való rivalizálása miatt utasították ki – mondta Satish Chandra Rai, a regionális erdészet tisztje.

Tanulmányozzuk a viselkedését, és egy 20 fős csapat megpróbálja nyomon követni, mert az állat védelme is fontos.

Az elefántbika a gyorsaságával és kiszámíthatatlanságával már többször átverte az erdészeket, jelenleg szeretne visszatérni a csordájához, feléjük tart.

Satish Chandra Rai szerint az elefánt csak olyan embereket öl meg, akik véletlenül az útjába kerülnek, túl közel merészkednek hozzá, vagy provokálják, le akarják fotózni.

Májusban egy éjjel az állat betévedt Dumka városába is.

Nem tört be házakba, szándékosan nem támadt rá senkire – mondta az erdészeti tiszt, majd hozzátette, hogy most megfigyelik, hogy visszafogadja-e a csordája. Ha nem, akkor bebizonyosodik, hogy problémás állat.

Indiában jelenleg 30 ezer elefánt él a szabadban, ez a teljes populáció 60 százaléka.

Az utóbbi években megnőtt az elefántok elfogása, levadászása. 2019-ben egy elefánt öt falusit ölt meg, mielőtt elfogták. Az állatot Ladennek nevezték el Oszama bin Laden után, miután 24 óra alatt megölt 5 embert, köztük 3 nőt. 

Az erdészeti tisztviselőknek figyelniük kell az állatok jó körülményeire, miközben a helyiek biztonságát is szem előtt kell tartani.

Forrás: origo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az erdőgazdálkodás jövője került fókuszba Napkoron

Következő cikk

A tomboló vihar miatt az erdőben ragadtak a turisták Kárpátalján



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések