FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új ügyvezető és szakmai igazgató az Energiaklub élén

Új szakember vette át az Energiaklub vezetését, Méhes Martina a szervezet ügyvezető és szakmai igazgatója. Szakterülete a megújuló energiák, a klímaváltozás, valamint az atomenergia, azon belül is a termonukleáris magfúzió.

Méhes Martina

Szakterülete a megújuló energiák, a klímaváltozás, valamint az atomenergia, azon belül is a termonukleáris magfúzió, amely témában készült szakdolgozata és tanulmányi eredményei alapján, a Műszaki Tanszék kitüntetésével zárta tanulmányait. Részt vett az MAFIHE Fúziós Fizikai Téli Iskoláján és elvégezte a szlovákiai V4 Energia Nyári Iskolát. Jelenleg online tanulmányokat folytat az amerikai Harvard Egyetem adattudomány szakán.

Szakmai karrierje során a legnagyobb energetikai cégeknél dolgozott, többek között az MVM Zrt.-nél, és a Schneider Electric-nél. Projektfejlesztési szakértőként nagyméretű napelemparkok fejlesztését és engedélyeztetését felügyelte, különböző energetikai K+F+I műszaki, természetvédelmi és fenntarthatósági projekteket tervezett, továbbá vállalati szintű, nemzetközi megújuló energetikai stratégiákat készített elő. Szakértői és menedzsment tapasztalatot szerzett a klímavédelem és karbonkibocsátás-csökkentés területén is, ennek során külföldi nagyvállalatok számára biztosította a különböző nemzeti és EU-s szabályozási rendszereknek való megfelelést, felügyelte az ipari energiahatékonysági fejlesztéseket. Kutatta a közösségi megújuló energiák alkalmazásának lehetőségeit és projekttervével megnyerte az MVM első Innovációs Díját.
Önkéntes alapon szervezett vállalati társadalmi felelősségvállalás projekteket és számos intézményi díjat kapott eredményeiért, a fenntarthatóság tudományos alapú megközelítésének előmozdításáért tett erőfeszítéseiért.

Martina az Energiaklub munkásságát körülbelül 10 éve kiemelt figyelemmel követi, régi nagy álma vált azzal valóra, hogy ügyvezető és szakmai igazgatóként képviselheti az Energiaklubot és támogathatja a szakmai csapat munkáját. Tervei között szerepel egy új szakmai és szervezeti stratégia megalkotása, amely a rendkívüli ütemben változó energetikai és gazdasági helyzetben új lendületet és irányt ad majd – a mindenkori értékeket, alapelveket és függetlenséget megőrizve – az Energiaklub 30 éve tartó, töretlen szakértői tevékenységének.

Forrás: greenfo

Előző cikk

9. Nemzetközi Lombosfa Konferencia Sopronban

Következő cikk

Több millió fát ültettek el az erdőirtások elleni küzdelem jegyébenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share