FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 83., 2021/29. adás

Szántódi panoráma terasz – látkép a Balatonra / Kalandos táborozás a bakonyi kulcsosháznál / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei iskolák / Vadvilág – Július, a nyár delelője / Gasztro percek – Túri bicskás

Szántódi panoráma terasz – látkép a Balatonra

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a “Balaton madártávlatból” elnevezésű projektje keretében Balatonlellén, illetve Szántódon panoráma és pihenő teraszokat létesített. Korábbi adásunkban a balatonlellei kilátópontot már bemutattuk, ezért most a szántódpusztai helyszínen teszünk látogatást.

Kalandos táborozás a bakonyi kulcsosháznál

Gyermekeink számára a természet közelsége feltöltődést jelenthet a nyári táborozás alkalmával. Különösképpen így van ez a mostani időszakban, amikor is egy hosszú, bezártságot okozó pandémiás időszakon vagyunk túl. A Bakonyban tett utunk során egy táborozó kis csapatot látogattunk meg, ahol kicsik és nagyok egymás társaságában kapcsolódhattak ki, különböző foglalkozásokkal és rengeteg játékkal.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei iskolák

Az emberi történelem során az erdő korábban a puszta lét fenntartásának egyik fontos forrása volt. Napjainkban azonban az egészség-megőrzés, a környezetvédelem váltak a legfontosabb fogalmakká. Erdeinket megóvni elsőként csak a megismerésük által lehet; ezzel a tudással ruházza fel a legifjabb nemzedéket az erdei iskolák intézménye.

Vadvilág – Július, a nyár delelője

Július elején még csak alig néhány perccel rövidül a nappal. Az Alföld szívében pedig forró, száraz szelek cibálják falatozó őzeinket, akik elsőként kerültek lencsevégre ezen a héten. Meghitt, hangulatos őzpercekben lehetett részünk, amint a suta épp élősködőktől tisztogatta meg már nem is annyira kis gidáját, még szorosabbá fűzve amúgy is mély kapcsolatukat.

Gasztro percek – Túri bicskás

A történet szerint híresek voltak a mezőtúri bicskás emberek, ennek állít emléket ez az étel. Ennek a hagyományos ételnek kellemes ízt kölcsönöz a füstölt szalonna, melyet egy speciális módon, a sertéscombba fűzünk. Köretként – a kisütött húsaink mellé – sült burgonyát kínálhatunk.

A teljes adás (26:00):

– Szántódi panoráma terasz – látkép a Balatonra
– Kalandos táborozás a bakonyi kulcsosháznál
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei iskolák
– Vadvilág – Július, a nyár delelője
– Gasztro percek – Túri bicskás

Forrás: Hazaivadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Gátat szabtak az árvíznek: megújult a németbányai Pisztrángos-tó környéke

Következő cikk

Újítás jön az adózásbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések