FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 86., 2021/32. adás

Emlékerdővel gazdagodott a Tiszaigari Arborétum / Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság / Csákberényben / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők szén-dioxid lekötése / Vadvilág – Az őznász alkonyán… / A Tisza-tavi Ökocentrum modern kiállítása / Erdő Ernő bácsi meséi – Mennyi oxigént termel egy fa? / Gasztro percek – Pisztáciás tészta

Emlékerdővel gazdagodott a Tiszaigari Arborétum

Közel két éve kezdődött az emlékerdő-program, melynek keretében az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektár nagyságú erdő telepítésével állítanak emléket az ősszel megrendezésre kerülő vadászati világkiállításnak. Ezúttal a Tiszaigari Arborétum gazdagodhatott egy újabb hatalmas zöld felülettel. Hazánkban az erdősültségi arány megközelíti a 25 százalékot. A magyar erdők évente 5 millió tonna szén-dioxidot, vagy más üvegházhatású gázt kötnek meg.

Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság Csákberényben

Hosszú kényszerpihenő után újra hazánk adhat otthont egy kiemelkedő fontosságú sportlövészeti eseménynek. A Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság kontinensviadalának versenyzői a vadonatúj csákberényi lőtéren mérhetik össze tudásukat.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők szén-dioxid lekötése

Környezeti problémáink jelentős része a légkör összetételének változására vezethető vissza. Az emberiség mai életmódjának következtében a szén-dioxid mennyisége folyamatosan emelkedik a légkörben. Az erdők a Föld legnagyobb szénraktárai, melyek a levegőből kivonható szén lekötésével segíthetik a felborult arány visszaállítását.

Vadvilág – Az őznász alkonyán…

Augusztus második hetében az őznász már lecsengőben van Jász-Nagykun-Szolnok megyében is, ahol mai kalandozásunkat kezdjük a rétek, erdők, mezők mindennapi vadvilágát megfigyelve. Ugyan látunk még szép számmal bakokat és sutákat együtt, de egyre több őzbak tér vissza a lényegesen nyugodtabb egyedülléthez, miközben a suták ismét teljes figyelmüket gidájuknak szentelhetik.

A Tisza-tavi Ökocentrum modern kiállítása

A Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum modern, interaktív eszközökkel mutatja be a tó gazdag élővilágát. A felszálló madárt formáló központi épület négy szinten várja a látogatókat állandó és időszaki kiállításaival.

Erdő Ernő bácsi meséi – Mennyi oxigént termel egy fa?

Az erdő fái, táplálkozásuk során, oxigént is termelnek és bocsátanak ki. Egy felnőtt fa nagyjából 10 ember napi oxigénszükségletét termeli meg.

Gasztro percek – Pisztáciás tészta

A szicíliai pisztácia napfényben megérett íze, valamint aranysárga olívaolajban érlelve, egy csodálatos ízvilágot tár elénk. Az étel bársonyossága olyan, hogy elvarázsolja azt, ki megkóstolja. Minden benne van, ami a napfényes Szicíliában megtalálható!

A teljes adás (26:00):

– Emlékerdővel gazdagodott a Tiszaigari Arborétum
– Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság Csákberényben
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők szén-dioxid lekötése
– Vadvilág – Az őznász alkonyán…
– A Tisza-tavi Ökocentrum modern kiállítása
– Erdő Ernő bácsi meséi – Mennyi oxigént termel egy fa?
– Gasztro percek – Pisztáciás tészta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

PAKS II. - Gyulaj Zrt. minősítése megfelelő

Következő cikk

Nyári élmények a Hanság vidékén



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések