FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 95., 2021/41. adás

Cukiságok a Pákozdi Pagonyban / Vadvilág – Dámbarcogás a keleti végeken / Országos Vadásznap a Gödöllői Király Kastély parkjában / Értékmentés Pörbölyön – a kiállítási pavilon felújítása / Gasztro percek – Vörösboros kacsacomb

Cukiságok a Pákozdi Pagonyban

A Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum a Velencei-hegység és a Velencei-tó között található közel 100 hektáros kirándulóhely. A Pagony gazdag növény- és állatvilágával kiváló lehetőséget kínál a természet iránt érdeklődők számára. A vadasparkban több mint 7 hektáros területen természetes környezetükben figyelhetők meg hazánk nagyvadjai, a gím- és a dámszarvas, a vaddisznó, muflon, valamint az őz.

Vadvilág – Dámbarcogás a keleti végeken

Folytatjuk cserkelésünket a dámbarcogás nyomában, ezúttal azonban az ország keleti szegletébe, elsőként a Guthi Erdészethez látogatunk, Debrecentől alig 30 kilométerre, Nyírpazony határába.

Országos Vadásznap a Gödöllői Király Kastély parkjában

Az idei Országos Vadásznapnak egy igen impozáns tér szolgált helyszínéül, nevezetesen a Gödöllői Királyi Kastély és környéke. Az emelkedett hangulatú forgatagban kicsik és nagyok is találhattak maguknak kedvező programokat. Az igazán szemfülesek pedig még magával Erzsébet királynéval is találkozhattak.

Értékmentés Pörbölyön – a kiállítási pavilon felújítása

Értékmentés, értékmegőrzés, valamint értékfelmutatás. Talán ezek a szavak jellemzik a leginkább a Pörbölyön felújított, vörösfenyőből készült kiállítási pavilon lényegét. A kiállítótér átadása előtt Sümegi József diakónus felszentelte az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére felállított keresztet.

Gasztro percek – Vörösboros kacsacomb

Ezúttal egy szárnyas étel elkészítését ejtjük meg gasztronómiai blokkunkban. Kacsacombbal szolgálunk, méghozzá vörösboros segítségével, melyet a sütés előtt öntünk hozzá a kacsacombokhoz. Amíg a húsok sülnek, addig köretként elkészíthetjük mellé a tepertőkrémes burgonyakrokettet.

A teljes adás (26:00)

– Cukiságok a Pákozdi Pagonyban
– Vadvilág – Dámbarcogás a keleti végeken
– Országos Vadásznap a Gödöllői Király Kastély parkjában
– Értékmentés Pörbölyön – a kiállítási pavilon felújítása
– Gasztro percek – Vörösboros kacsacomb

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Környezetbarát fatüzelés napja 2021. október 15-én

Következő cikk

Soponya: CACIT nemzetközi mindenesvizsla verseny



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések