A vadászati hagyományok otthona: Hatvan / Fiatalok az erdőgazdálkodás szolgálatában / Könyvbemutató: “A vadászat választott engem” című kötet / Vadvilág – Február kezdetén a havas határban… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Tüzelés fával / Gasztro Percek – Cékla leves
A vadászati hagyományok otthona: Hatvan
Hatvan az a város, amely fontos értékként kezeli épített örökségének legkülönlegesebb alkotását. Természetesen a vadászati múzeumról van szó, mely immár 2014 óta gyarapítja tudásunkat a vadászat lebilincselő részleteiről.
Fiatalok az erdőgazdálkodás szolgálatában
Napjainkra kiemelten fontossá vált az erdőgazdálkodó generáció utánpótlása, valamint oktatása. A környezetünk iránt fogékony fiatalok számára kitűnő továbbtanulási lehetőség lehet a Soproni Egyetem.
Könyvbemutató: “A vadászat választott engem” című kötet
„A vadászat választott engem” címet viseli a Nimród Könyvek sorozat első, újonnan megjelent kötete. A könyv Semjén Zsolt vadászatról szóló filozófiai értekezéseit, illetve Bayer Zsolt novelláit tartalmazza. A sorokat Vásáros Zsolt építész installációi, valamint Szőke Gábor Miklós szobrászművész alkotásai egészítik ki.
Vadvilág – Február kezdetén a havas határban…
Nos, megállapíthatjuk: nem egyszerű dolog még vaddisznónak sem lenni így január közepe-vége táján. A csalóka, szinte tavaszias újévet követően bizony megérkezett a Tél, még ha nem is olyan formában és vehemenciával, mint kellett volna.
Nemzeti Kincsünk az Erdő – Tüzelés fával
A régóta használatos fűtőanyagok – fa, szén, gáz, olaj – közül, a környezetünkre a legkedvezőbb a tűzifa fűtés. Hosszú távon az az egyetlen tüzelési mód, mely nem emeli a légkör szén-dioxid tartalmát.
Gasztro Percek – Cékla leves
A tisztított céklát apró hasábokra vágjuk, rátesszük a pirított vöröshagymára, pároljuk. Ehhez teszünk sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller hasábot, savanyú káposztát és felcsíkozott kelkáposztát! Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel. Teszünk bele apróra vágott fokhagymát is, majd felöntjük füstölt főzőlével. Ezután hozzáadjuk a felkockázott főtt füstölt csülköt. Befejezésként tejfölös habarással sűrítjük. Forrón tálaljuk!
A teljes adás (26:00)
– A vadászati hagyományok otthona: Hatvan
– Fiatalok az erdőgazdálkodás szolgálatában
– Könyvbemutató: “A vadászat választott engem” című kötet
– Vadvilág – Február kezdetén a havas határban…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Tüzelés fával
– Gasztro Percek – Cékla leves
Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM