FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

47. Fakereskedelmi Nap, München

Münchenben tartották a Német Fakereskedelmi Szövetség (GD Holz) 47. Fakereskedelmi Napját – május 19-20-án – idén is a HOLZRING szövetséggel közösen.

Több mint 110 vállalkozó élvezte a kétéves járványszünet utáni első Timber Trade Dayt. Philipp Zumsteg, a GD Holz elnöke örül, hogy a Fakereskedelmi Napot sok tag kihasználta arra, hogy újra személyes és szakmai tapasztalatcserét folytasson. “Nagyon elégedettek vagyunk a jó részvételi aránnyal és az idei Faipari Kereskedelmi Nap szervezésének nagyon jó és hatékony lebonyolításával. A feszült piaci helyzetre való tekintettel még fontosabb, hogy újra bekapcsolódjunk a cserébe, és keressük a kollégákkal való megbeszélést.”

A GD Holz közgyűlésén az alapszabály módosítására vonatkozó valamennyi javaslatot széles többséggel elfogadták. A GD Holz és kapcsolt vállalatai elkötelezték magukat a nemzetközileg elismert emberi jogok tiszteletben tartása és megerősítése mellett. Ezen túlmenően úgy döntöttek, hogy a taggyűléseket a jövőben digitális formátumokkal lehet kiegészíteni vagy helyettesíteni.

Az első napot Russ Taylor vendégelőadása zárta, amelyet élőben közvetítettek Kanadából. Ezután buszok vitték a résztvevőket egy hangulatos és szórakoztató nyári estére az Angol Kertbe.

balról: Maximilian Habisreutinger, Thomas Goebel (a GD Holz ügyvezetője), Matthias Roeren

A pénteki három szakosztályi rendezvény – faanyag-nagykereskedelem, faanyag-kiskereskedelem és faanyag-nagykereskedelem – minden résztvevő számára nyitott volt, függetlenül az egyesületi vagy együttműködési hovatartozástól. A 47. Fakereskedelmi Nap kora délután Prof. Dr. Timo Wollmershäuser (ifo Intézet) vendégelőadásával zárult, melynek témája “Az ukrajnai háború és annak hatása a gazdaságra, infláció, ellátási szűk keresztmetszetek, nyersanyagellátás” volt.

Thomas Goebel, a GD Holz ügyvezető igazgatója nagyon elégedett volt a rendezvénnyel, és utalt a következő, 2023-as berlini Fakereskedelmi Napra.

szerk: Tóth János, forrás: GDHolz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Furnérpiac Németországban

Következő cikk

Német fakereskedelem 2022/1.né




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version