Látogatás az Agostyáni Ökofaluban / Újjászületett a gúthi Zöld Ház ikonikus épülete / Muzsikál az Erdő a hubertlaki rengetegben / Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények / Vadvilág – Május végén, a természet mélyén… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei tanösvények / Gasztro percek – Burgonyás töltött lepény
Látogatás az Agostyáni Ökofaluban
Agostyán határában, Tatától pár kilométerre, a Gerecse vadregényes mészkőrögei és erdőségei között találjuk hazánk egyik első, 1991 óta működő öko- vagy más néven élőfaluját. A létesítmény ötletes megoldásai békés hidat teremtenek a természeti, valamint a modern technikák között.
Újjászületett a gúthi Zöld Ház ikonikus épülete
Debrecentől mindössze 30km-re, egy több hektáros pagony mélyén található a gúthi erdő ikonikus épülete, a Zöld Ház. A nemzetközi színvonalú, modern vadászház, valamint szálláshely immár újjászületett, korszerű kialakítással várja a természet szerelmeseit.
Muzsikál az Erdő a hubertlaki rengetegben
A hosszú tél és a járványidőszak után irány az erdő, frissüljünk fel az erdei életközösséggel együtt! Erre kiváló lehetőség a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá a természet ritmusára a Bakony szívében, a Hubertlak környéki rengetegben.
Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények
A gyógynövények olyan lágyszárúak, melyekben az ember számára hasznos, gyógyhatású anyagok találhatók.
Vadvilág – Május végén, a természet mélyén…
Egy őz vagy egy vaddisznó nem jön zavarba a májusi vadvirág-bőség láttán, sőt. A május végi tobzódásban csak úgy élvezik a nyomelemek, vitaminok örömteli hatását, nézzünk hát körül a vadvirágok és vadállatok felettébb gazdag kapcsolata tájékán.
Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei tanösvények
Az erdészetek által létesített és fenntartott erdei tanösvények segítenek egy-egy környék természeti szépségeit megismerni, és a természet, az erdő működését megérteni.
Gasztro percek – Burgonyás töltött lepény
Csirkemellből főzünk egy finom húslevest, benne megfőzzük a karfiolt; a burgonyát lereszeljük, ízesítjük sóval, összekeverjük 2 egész tojással és két evőkanál burgonyakeményítővel. A vajból, lisztből vajas rántást készítünk, majd csontlével felengedjük, így kapunk egy finom, Bársonyos mártást. A maradék vajon megpirítjuk a felszeletelt gombát, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. A tortaformát kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával a burgonya felét, rárakjuk a csirkemellet, arra rakjuk a pirított gombát Erre még rámegy a Bársonyos mártás, és a végén rárakjuk újra a burgonya adagunk felét. Sütőbe helyezzük, kb. 23-35 perc alatt 160 fokon készre sütjük. Jó étvágyat!
A teljes adás (26:00)
– Látogatás az Agostyáni Ökofaluban
– Újjászületett a gúthi Zöld Ház ikonikus épülete
– Muzsikál az Erdő a hubertlaki rengetegben
– Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények
– Vadvilág – Május végén, a természet mélyén…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei tanösvények
– Gasztro percek – Burgonyás töltött lepény
Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM