FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

SopronDesignWeek2022 az AMI-ban

Október 11-én a partiumi Bihardiószegi workshop prezentációjára került sor. A nyáron a Soproni Egyetem építőművész, formatervező, tervezőgrafikus hallgatói és a Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad tervezőgrafikus hallgatói együtt vettek részt a Bihardiószegen (Diosig, Románia) megrendezett alkotótáborban. A táborban az érmelléki települést tanulmányozták, és javaslatokat tettek az építészet, településrendezés helyi termékek és szolgáltatások fejlesztésére.

A Sopron Design Week keretében itt volt egy 20 fős küldöttség Bihardiószeg településről, több hallgató a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karról is vendéglátás, turizmus szakokról, és rengetegen az AMI-ból (kb. 80 résztvevő)

A kerekasztal beszélgetésen részt vett a bihardiószegi polgármester úr, Péterfalvi Ágnes, a Botanikuskert vezetője és Szőke Tünde, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar tanársegéd, aki a termálfürdők szakértője”.

A 9 napos nyári alkotótábor a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia és Bihardiószeg Önkormányzatának támogatásával valósult meg. A workshop-on 15 hallgató és 5 tanár vett részt, akik szeptemberben tovább dolgoztak az anyagokon.

A workshop-on kidolgozott és október 11-én kiállítás keretein belül is bemutatott anyag (a település turisztikai célú fejlesztése építőművészeti, vizuális kommunikációs vonatkozásban) nemzetközi szinten is figyelemre méltó, hazai vonatkozásban pedig abszolút kiemelkedő.

Október 12-én átadásra kerültek azok a díjak, melyeket az Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatói kaptak, ugyanis a frissen átadott Hegiq Hotelbe terveztek egyedi grafikákat az egyetemen tartott projekthét keretein belül, melyek azóta már a hotel falait díszítik.

Ezután a nyári hegykői workshopról tartottak prezentációt és mutatták be a kiállítási anyagot.

Október 13-án az Eurojet és az Erco szervezett előadásokat 10.00-17.00-ig, teherautóval hoztak bemutató termékeket, eljött a Müpa és a Zeneakadémia akusztikai tervezője is prezentációt tartani.

forrás: Soproni Egyetem AMI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyászhír - Ősz Róbert [66]

Következő cikk

Románia: faipar 11%-kal csökkent




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version