FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Lombosfa konferencia diák előadói

A közelmúltban  került megrendezésre a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon a X. Lombosfa konferencia. A nemzetközi rendezvényen a kar hallgatói és doktoranduszai angol nyelvű előadásokat, bemutatókat tartottak. A Molnár Sándor Emlékalap kezelői úgy döntöttek, hogy a nyolc  résztvevő színvonalas előadását díjazásban részesítik. A hallgatók, mint előadók, eddig nem vettek részt a rendezvényen, mostani jelenlétükkel  egy hagyományt kíván a kar vezetése felépíteni.

Az október 12-14 között megrendezésre került X. Lombosfa Konferencián (X. Hardwood Conference) való hallgatói részvételt a Molnár Sándor Emlékalap ösztöndíj formájában támogatta. A felhívás eredményeként 8 témában készült poszter, amelyről egy rövid előadás keretében számoltak be az ösztöndíjasok. Az előadók a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar BSc., MSc., és doktorandusz hallgatói közül kerültek ki. 

A Molnár Sándor Emlékalap megmeréséhez kattintson a képre, majd a honlapon jobb fölül nyissa le a menüt és azon belül nyissa ki az Emlékalap almenüt.

A Molnár Sándor Emlékalap az utóbbi években támogatott Projekt feladatok és TDK konferenciák helyezettjeinek díjazásán kívül, most egy újabb formában segítette a kar tehetséges hallgatóit. A konferencián elhangzott hallgatói előadások:

  • Mátyás Báder, Róbert Németh, Boglárka Bekecs, Dániel Márton: Preliminary results of bark and straw acetylation
  • Szabolcs Komán, Gergely Szmorad, Miklós Bak: Thermal modification of green ash and box elder
  • Fruzsina Horváth, Miklós Bak, Mátyás Báder: Fungal resistance of Fagus sylvatica after different wood modification processes
  • Szabolcs Komán, Marcell Lehoczki: Combustion characteristics of green ash and box elder Dávid Takács, Miklós Bak: Delignification experiments for the production of transparent wood
  • Ádám Lendvai, Róbert Németh, Mátyás Báder: Analysis of some anatomical features of field elm (Ulmus minor Mill.)
  • Tamás Sajdik, Sándor Fehér, Mátyás Báder: Nail and screw withdrawal resistance of Scots pine and poplar wood
  • Luca Kovács, Norbert Horváth: Evaluation of impregnability of Pannonia poplar glued-laminated timber
A diák előadók köszönete a támogatásért.

Forrás: Soproni Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Megújult a Szilfa-tisztás híres esőbeállója

Következő cikk

Bababútorban verhetetlen




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version