FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 154., 2022/48.

Részleges napfogyatkozás a Zselicből szemlélve / Átadták a kívül-belül megújult Festetics-kastélyt / Erdő Ernő bácsi meséi – A vadászkürt / A vadászkürtösök nemzetközi találkozóján jártunk… / Vadvilág – A természetfilmes mindennapjai / Erdő Ernő bácsi meséi – Ragadozók az erdőben / Gasztro percek – Bevert tojás Hadik módra

Részleges napfogyatkozás a Zselicből szemlélve

Műsorunkat a Zselici Tájvédelmi Körzet egyik ikonikus helyszínén kezdjük, mégpedig a Zselici Csillagpark területén. Egy különleges esemény adta látogatásunk apropóját. Egy részleges napfogyatkozás az, ami nemcsak az érdeklődőket, hanem stábunkat is a helyszínre vonzotta.

Átadták a kívül-belül megújult Festetics-kastélyt

Egy klasszicista csoda újult meg Fejér megyében, egészen konkrétan Dég település határában. A Festetics család kastélya külső-belső megújulást követően került átadásra, amely a kastélyfelújítási program sokadik elemeként született újjá.

Erdő Ernő bácsi meséi – A vadászkürt

A vadászkürt hangja elválaszthatatlan a vadászatok, vadásznapok hangulatától. Olyan fúvós hangszer, melyen nincsenek billentyűk az egyes hangok képzéséhez, ezért ahhoz, hogy tisztán szólaltassák meg, nagyon jó kürtösnek kell lenni, hóban, fagyban, rekkenő nyárban is tökéletesen fújva a hangokat.

A vadászkürtösök nemzetközi találkozóján jártunk…

A kecskeméti Vackor Vár Erdei Iskola ezúttal egy különleges rendezvénynek adott otthont, méghozzá az első ízben megrendezett Nemzetközi Vadászkürtös Találkozó eseményének. A több napos programnak része volt – többek között – egy kürtös tanfolyam, valamint a teríték melletti közös kürtölésre is lehetőség nyílt.

Vadvilág – A természetfilmes mindennapjai

Mint minden hivatásnak, a természetfotózásnak, filmezésnek is megvannak azok a vágyott, sokszor évekig dédelgetett, aztán a semmiből egyszer csak megteremtődő pillanatai, melyek az igazi örömét adják e tevékenységnek. A jó természetfotó vagy egy ideális, természetfilm-béli snitt: adomány, készítője számára.

Erdő Ernő bácsi meséi – Ragadozók az erdőben

Az lakói közül némely állatok növényeket, füvet, faleveleket eszegetnek, mint a szarvas vagy az őz. De vannak olyan fajok is, melyek más állatokkal táplálkoznak: a hazai erdőkben a leggyakoribb a róka.

Gasztro percek – Bevert tojás Hadik módra

A darált húsból és a többi összetevőből elkészítjük a fasírtot. Kiformázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük. Az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, szeletelt gombát és petrezselyemzöldet adunk hozzá, majd sózzuk-borsozzuk. Tejszínes habarással sűrítjük. Ezután forrásban lévő ecetes, sós, babérleveles vízbe, merőkanál segítségével, a feltört tojást beleengedjük. Addig tartjuk benne, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája folyékony marad. Tálaljuk. Az elkészült ételhez jó étvágyat kívánunk!

A teljes adás (26:00)

– Részleges napfogyatkozás a Zselicből szemlélve
– Átadták a kívül-belül megújult Festetics-kastélyt
– Erdő Ernő bácsi meséi – A vadászkürt
– A vadászkürtösök nemzetközi találkozóján jártunk…
– Vadvilág – A természetfilmes mindennapjai
– Erdő Ernő bácsi meséi – Ragadozók az erdőben
– Gasztro percek – Bevert tojás Hadik módra

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fenyőfák adományozása

Következő cikk

Átadták a gödöllői Arbo Park turisztikai fejlesztéseit



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések