FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális tűzifa – Hódmezővásárhely

Fotó illusztráció: unsplash.com / Andreas Pajuvirta / anaspata

Hódmezővásárhely önkormányzata a sokéves hagyomány szerint a 2022/2023-as fűtési szezonban is biztosít tűzifa támogatást az erre rászorulóknak.

Egy pályázó maximum 5 mázsa tűzifát kaphat, amelynek elszállításáról és feldarabolásáról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A fát a Vámház u. 10. szám alatt lehet majd átvenni. Lakcímenként csak egy fő veheti igénybe a támogatást. A rendelkezésre álló fa korlátozott mennyisége miatt, a tüzelőtámogatás megítélésekor előnyt élveznek azok a nyugdíjasok, akik koruk, egészségi állapotuk miatt miatt nem tudnak élni az önkormányzat ingyenes, nyesedékfa-gyűjtési lehetőségével. A sorban következők a gyermekeiket egyedül nevelők, majd a családban élők. Az igényeket átvizsgálják, majd a támogatásra jogosultakat kiértesítik. A szociális tűzifát december közepétől lehet átvenni. A kérelemhez a városháza 13/A. ügyfélszolgálati irodájában lehet a nyomtatványokat kérni, és benyújtani is ott lehet a pályázatokat.

Az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy nem fogadják be azok pályázatát, akik a lakásfenntartási támogatást vezetékes gázdíjra veszik igénybe, illetve akiknek lejárt helyi adótartozásuk, vagy a várossal szemben fennálló más tartozásuk van.

forrás: délmagyar 11-02

Előző cikk

Erdészavatás Szegeden

Következő cikk

Karbonsemlegesség Hűségerdővel



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések