FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális tüzelőanyag program

A szankciós energiaválság miatt elindított hatósági áras tűzifa program mellett, a kormány idén is biztosít ingyenesen is tűzifát a kistelepülésen élő rászorulóknak. A szociális tüzelőanyag programra a kormány 5 milliárd forintot fordít. A pályázatra 2374 települési önkormányzat nyújtott be érvényes támogatási igényt, ezzel várhatóan mintegy 180-190 ezer család kap a téli tüzelőjéhez segítséget.

A pályázatok beadási határideje 2022. augusztus 31-e volt, az önkormányzatok a tüzelőanyagot legkésőbb 2023. február 15-éig oszthatják ki a rászorulók részére, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása pedig március 31-éig történhet meg. A tűzifa, valamint a szén szállításából – ideértve a rászorulókhoz való eljuttatást is – származó költségek az önkormányzatokat terhelik.

A szociális tüzelőanyag program 2011 óta működik, és az ötezer főnél kisebb lakosságszámú településeken élők tüzelőanyag felhasználásához járul hozzá.

A pályázat eredménye itt tekinthető meg.

forrás: BM sajtó 09-28

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – december 7.

Következő cikk

Hidas Tibor a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések