FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az erdő kápolnája Németbányán

Tüneményes kápolna épült a németbányai erdőszélen!

A kápolna építője Ubrankovics Pál erdőmérnök, az egyhajós faépület tornyában pedig Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő által készített, 39 kilogramm súlyú harang lakozik.

A templomocska puritán, egyetlen szobra és a bejárat feletti kép Szűz Máriát ábrázolja. Az oldalfalakon az erdész-vadász irodalom legismertebb művelője, Fekete István műveiből vett idézetek olvashatók, akinek valamennyi írását áthatja a természetszeretet, a hit, az emberek iránti szeretet, tisztelet, optimizmus és a derű. Néhány padján megpihenhet és imádkozhat a megfáradt turista.

Az erdő kápolnáját az erdő szeretete és az a szellemiség hozta létre, melyet az egykori (1967–1972) Soproni Erdészeti Technikum igazgatójának és tanárainak köszönhetünk – mondta az erdőmérnök Ubrankovics Pál megnyitójában.

A felekezet nélküli kis kápolnában esküvőket, ökumenikus istentiszteleteket lehet majd tartani, vagy egyszerűen csak megpihenni, imádkozni, gyönyörködni a természetben.

Forrás: Ubrankovics Gerendaházak Készházak FB oldal,
ahol további fotók is láthatóak.

Előző cikk

Mecsek Discovery Center

Következő cikk

Mangroveerdők fontossága



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések