FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mecsek Discovery Center

Jövő márciusban a nagyközönség előtt is megnyílik a Mecsekerdő Zrt. legújabb beruházása, a Mecsek Discovery Center, amelyet most a pedagógusok és a turisztikai szakemberek ismerhetnek meg – áll a Mecsekerdő Zrt. közleményében.

Hétfőn tartották az EAGLE elnevezésű, horvát-magyar együttműködésben, Európai Uniós támogatással megvalósult nemzetközi ökoturisztikai fejlesztés projektzáró konferenciáját. Jövő márciusban a nagyközönség előtt is megnyílik a Mecsekerdő Zrt. legújabb beruházása, a Mecsek Discovery Center (MDC), amely a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és a Mecsek kulturális és természeti világát bemutató MecseXplorer helyszíne. Most a próbaüzem kezdődik, tavaszig a Mókus Suli munkatársai workshopokon ismertetik meg a kiállítást a környékbeli pedagógusokkal és turisztikai szakemberekkel. Az MDC az utóbbi idők legnagyobb mecseki ismeretterjesztő beruházása.

Fotós: Guba Csaba                                                     

Az MecseXplorer kiállítás a legmodernebb technológiákat és múzeumpedagógiai, ismeretterjesztő módszereket felhasználva mutatja be a Mecsek gazdag természeti és kulturális értékeit. Érintőképernyős terminállal irányítható digitális terepasztal, hozzá csatlakozó projektor, a Mecsek egykori kulcsosházait szimbolizáló „beltéri” turistaház, diorámák, mesesarok, „gasztro-élményterminál” és egyéb interaktív eszközök segítik az élményszerű ismeretszerzést. A látványos természetismereti és kultúrtörténeti bemutatót mobiltelefonos applikáció egészíti ki. Ez nemcsak a kiállításon kalauzolja majd végig a látogatókat, hanem a központból induló, Árpádtető környéki, közel 5 kilométeres Mókus erdei tanösvényen is.

A turisztikai szezon indulásával, március közepén már a nagyközönség, a családok és a diákok számára is megnyílik az utóbbi idők legnagyobb, az EAGLE nevű, horvát-magyar kooperációban, Európai Uniós támogatással megvalósuló nemzetközi ökoturisztikai beruházása.

forrás: BAMA 12-14

Előző cikk

Emberi Jogok Napja

Következő cikk

Az erdő kápolnája NémetbányánStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések