FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 156., 2022/50.

A zselici táj természeti értékei és az aszály hatásai / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Klímaváltozás és következményei / Fácánhajtás és vadászkürtölés a Vackor Várban / Erdő Ernő bácsi meséi – A fácán / Vadvilág – Visszatekintés a melengető nyári időszakra / Gasztro percek – Buga Jakab pecsenyéje

A zselici táj természeti értékei és az aszály hatásai

A Zselic a Dunántúl déli részén terül el, Somogy és Baranya megye határán. Műsorainkban számtalan alkalommal jártunk már a helyszínen, különböző rendezvényeket, programokat bemutatva. Ezúttal a terület természeti adottságairól, valamint az elmúlt évek éghajlati változásainak következményéről ejtünk szót.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Klímaváltozás és következményei

Az erdők már hosszú ideje érzik, de az emberek többsége leginkább csak hírből tudja, hogy az éghajlatunk változása felgyorsult. Az erdők állapota tükrözi legszembetűnőbben a klímaváltozás hatásait.

Fácánhajtás és vadászkürtölés a Vackor Várban

Műsorunk korábbi részében már ellátogattunk a kecskeméti Vackor Vár Erdei Iskolában tartott, I. Nemzetközi Vadászkürtös Találkozóra. Ezúttal a vadászkürtölés okán megszervezett fácánvadászatot mutatjuk be.

Erdő Ernő bácsi meséi – A fácán

Az egyik legszebb szabadon élő madarunk. A feje piros és zöld, a testén a tollak világosbarnák, csíkozottak, hosszú farka szinte úszik utána repülés közben. Ritkán röpül fel, inkább a földön gyalogolva csipegeti a magokat, rovarokat.

Vadvilág – Visszatekintés a melengető nyári időszakra

Közeledik az év vége, s ilyentájt, a télelő mind hamarabb beköszöntő estéin jóleső érzés kutakodni a 2022-es év felvételei, mára már  lassan emlékké váló képei, snittjei között.

Gasztro percek – Buga Jakab pecsenyéje

A tisztított vöröshagymát a zsírjára olvasztott húsos szalonnán megpirítjuk. Rátesszük a felszeletelt gombát, valamint a felkockázott parasztkolbászt. Hozzáadjuk a csemegekukoricát, a  csicseriborsót, ízesítjük sóval. Gazdagíthatjuk fokhagymával is. Öntünk hozzá fehérbort és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Végül rusztikusra vágott tv paprikát és paradicsomot adunk hozzá. Ezután kevés zsírban megsütjük a pecsenyehúst (ez lehet sertéstarja vagy comb). Mellette megpirítjuk a burgonyát, ugyanabban a serpenyőben. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– A zselici táj természeti értékei és az aszály hatásai
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Klímaváltozás és következményei
– Fácánhajtás és vadászkürtölés a Vackor Várban
– Erdő Ernő bácsi meséi – A fácán
– Vadvilág – Visszatekintés a melengető nyári időszakra
– Gasztro percek – Buga Jakab pecsenyéje

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az idős fák szárazságtűrőbbek

Következő cikk

VárosFa Program - Hajdúhadház



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések