FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 157., 2022/51.

Télváró családi program a Zselici Csillagparkban / Téli gondoskodás a Bőszénfai Szarvasfarmon / Jogászok az erdőkért / Gyógynövény percek – Galagonya / Erdő Ernő bácsi meséi – A tűlevél / Vadvilág – Mozgalmas ősz múlott el…

Télváró családi program a Zselici Csillagparkban

Az Országos Erdészeti Egyesület és a Sefag Zrt. közös szervezésében 2022. december 3. napján került megrendezésre a Télváró családi sportnap a Zselici Csillagparkban. Az eseményen erdei programok népszerűsítették a zselici erdő kincseit.

Téli gondoskodás a Bőszénfai Szarvasfarmon

Műsorunk ezen állomása szintén a Zselic dimbes-dombos vidékén, annak is a központi részénél található Bőszénfai Szarvasfarm. Stábunkat az állatpark vezetője fogadta szelíd dámszarvasok körében. Elmesélte hogyan gondoskodnak a szarvasfarmon élő állatokról a fagyos, táplálékhiányos időszakban.

Jogászok az erdőkért

Az erdők védelme időtlen idők óta fontos a magyar erdőgazdálkodók és a természetbarát emberek számára. Hogy a hazai erdők fenntarthatók legyenek még hosszú éveken át ezt segítségül megalakult a jogász szakembereket tömörítő Lex Silvarum Jogászok az Erdőkért Egyesület.

Gyógynövény percek – Galagonya

Mostani részünkben a galagonya jótékony hatásait mutatjuk be, valamint egy tippet is nyújtunk arra, miként készíthetünk el belőle egy egészséges lekvárt.

Erdő Ernő bácsi meséi – A tűlevél

Bár a fenyőket örökzöld fának szokás nevezni, ez nem jelenti azt, hogy nem cserélik le tűleveleiket. A levélzet váltásának módjáról mesél Erdő Ernő bácsi.

Vadvilág – Mozgalmas ősz múlott el…

A természetfilmes mindig gondban van: mit is emeljen ki visszatekintő sorozatában az őszből, hiszen – valljuk be – az elmúlás évszakánál mozgalmasabb, színesebb, érdekesebb időszak kevés van a természetben. Ez a periódus a legforgalmasabb évszak, a legakciódúsabb hónapok sorozata, hiszen két nagyvadunk, a gímek bőgése és a dámszarvasok barcogása is ekkor történik. 2022 ősze nagyszerűen vizsgázott mindkét tekintetben.

A teljes adás (26:00)

– Télváró családi program a Zselici Csillagparkban
– Téli gondoskodás a Bőszénfai Szarvasfarmon
– Jogászok az erdőkért
– Gyógynövény percek – Galagonya
– Erdő Ernő bácsi meséi – A tűlevél
– Vadvilág – Mozgalmas ősz múlott el…

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Menekültek foglalkoztatása

Következő cikk

Körforgásos gazdaságra felkészülni!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések