FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az euróövezeti építőipar lassul

Lassult novemberben az euróövezeti építőipari termelés éves növekedési üteme az előző havihoz képest – jelentette szerdán az Európai Unió statisztikai hivatala.

Novemberben az egy évvel korábbihoz képest 1,3 százalékkal nőtt az építőipari termelés az euróövezetben, míg októberben 1,9 százalékos volt az éves növekedési ütem.

Az előző hónaphoz képest szezonális kiigazítással 0,8 százalékkal csökkent az építőipari termelés az euróövezetben az Eurostat első becslése szerint. Októberben 1,0 százalékos volt a havi növekedés.

Az Európai Unióban 0,4 százalékkal csökkent szezonális kiigazítással novemberben az építőipari termelés az októberihez viszonyítva. Októberben az euróövezethez hasonlóan az EU-ban is 1,0 százalékkal nőtt az építőipari termelés. Az egy évvel korábbit 1,8 százalékkal haladta meg novemberben az EU építőipari termelése, októberben 2,2 százalékos volt az éves növekedés.

Novemberben Szlovéniában csökkent legnagyobb mértékben az építőipari termelés, 3,4 százalékkal. Németországban 2,2 százalékos, Szlovákiában 2,0 százalékos volt a havi csökkenés. Az építőipari termelés novemberben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az előző havihoz képest, 6,8 százalékkal. A lengyel építőipari termelés 2,5 százalékkal nőtt novemberben az előző havihoz képest, Belgiumban pedig 1,6 százalékkal.

A legnagyobb éves növekedést Szlovéniában regisztrálták novemberben, 44,0 százalékkal. Romániában 20,4 százalékkal nőtt novemberben az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, Belgiumban pedig 12,9 százalékkal. Az építőipari termelésben a legnagyobb éves csökkenés Spanyolországban következett be novemberben, 6,9 százalékos. Szlovákiában 5,8 százalékkal, Németországban 1,2 százalékkal csökkent novemberben az építőipari termelés éves bázison.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

EU-konzultáció – uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer

Következő cikk

Év Erdőgazdálkodója - Tóth István




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version