FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faalapú szigetelés-kutatás

A faépítés kiemelkedő megoldásnak számít az éghajlatváltozás csökkentésére és visszafordítására, mivel hosszú távon lehetővé teszi a szén-dioxid-kibocsátás megkötését és tárolását. A faépítés azonban számos kihívással is szembesül.

A második Forestry Speed Dating sorozat ötödik (online) eseményén két kutatási projekt mutatja be az építőiparban alkalmazott fa alapú szigeteléssel kapcsolatos fenntartható innovációk előrelépéseit és eredményeit. 

Időpont: 2023. január 27. 10.00 – 11.30
Helyszín: online
Részvétel: díjmentes (de regisztrációhoz kötött)

Előadások
IMIP: Természetes parafán és fán alapuló innovatív moduláris szigetelőlemezek 

Az IMIP projekt célja egy új zöld épületrendszer tervezése, validálása és megvalósítása a középületek energiahatékonyságának javítása érdekében. Rendszerei fán és természetes parafán alapulnak, alacsony költségű, faalapú, nagy teljesítményű, a hagyományos építési rendszerekkel kompatibilis építési rendszerek. Az IMIP rendszerek kiváló szigetelési teljesítményt nyújtanak a fa és a természetes parafa, mint az egyik legjobb természetes és fenntartható szigetelőanyag kombinációjának köszönhetően.

Előadó: Salvador Gilabert, a UPC Universitat Politècnica de Catalunya kutatója és műszaki igazgatója. 

Fa cellulózpanelek: Rostlemezek az épületek hőszigeteléséhez 

A Wood Pulp Panels ragasztómentes fa rostpanelek épületek hőszigetelésére. A tető- és falszigetelésben alkalmazhatóak, a legtöbb jelenlegi szigetelőanyag bioalapú alternatíváját jelentik, és úttörő szerepet játszanak a zárt körforgásos értékláncú alkalmazásokban. Az épületek hőszigetelésére szolgáló Wood Pulp Panels paneleket a VTT fejlesztette ki a Basajaun projekthez, a papírpép (CTMP) habképzési eljárás során történő felhasználásával.

Szerző, előadó: Antti Oksanen, a finn VTT Műszaki Kutatóközpont vezető kutatója. 

Célközönség

Hőszigetelőanyag-gyártók, cellulóz-, papír- és nemszőtt anyagokkal foglalkozó vállalatok, fa alapú szigetelőrendszerek bevezetésében érdekelt vállalatok, kutatók, diákok és más, a faépítés iránt érdeklődők. Találkozzon az újítókkal, kutatókkal, inspirálódjon és alakítson ki új partnerségeket!

A Forestry Speed Dating az innovátorokat potenciális partnerekkel és végfelhasználókkal hozza kapcsolatba, hogy felgyorsítsa az innovációt és új partnerségeket hozzon létre. Gyorsrandi-workshopok sorozatán és az innovátorokkal való találkozás elősegítésén keresztül inspirációt találhat és új megoldásokat fedezhet fel a fenntartható erdei biogazdaság felé vezető úton. 

Maradjon kapcsolatban

Meghívjuk Önt, hogy a Bioregions Facility hálózatával való elköteleződő és személyre szabott kapcsolatépítési lehetőségek révén a lehető legtöbbet hozza ki a tapasztalataiból. Ha feliratkozik, meghívást kap rendezvényeinkre, és csatlakozik a fenntartható erdei körforgásos biogazdaságért dolgozó érdekeltek egyre növekvő listájához. Választhatja azt is, hogy megkapja-e a Bioregions InfoFlash-t, amely rendszeresen frissíti a legújabb biogazdasági híreket és lehetőségeket közvetlenül a postaládájába.

A projekt támogatói:

szerk/ford: Tóth János, forrás: BioRegions

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fával építés ökológiája

Következő cikk

Beszéljünk a telepített erdőkről




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version