FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 165., 2023/06.

A Tatai Angolkert varázslatos világa… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei források, patakok / Az újhartyáni kézművesség otthona / 160 éves az Erdészeti Lapok kiadványa / Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdők sokfélesége / Vadvilág – Megelevenedő múlt / Gasztro percek – Stroganoff őzfilé

A Tatai Angolkert varázslatos világa…

Adásunkban, elsőként, a Tatai Angolkertbe látogatunk, mely Magyarország legrégibb angolkertje. Az Esterházy család által épített egyedülálló természeti értékekkel és épített kincsekkel teli park egy zöld szigetként terül el a Tatai Öreg-tó szomszédságában.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei források, patakok

Az erdő életében a víz meghatározó szerepet tölt be. Tápanyagként és oldószerként alapvető fontosságú a növények számára. Az erdő a vízmozgások legfontosabb természetes szabályozója.

Az újhartyáni kézművesség otthona

Korábbi műsorunkban már látogatást tettünk Újhartyánban, ezúttal azonban ismét eme településre kirándulunk, mégpedig annak okán, hogy a helyi kézművességről ejtsünk szót.

160 éves az Erdészeti Lapok kiadványa

Az Országos Erdészeti Egyesület által kiadott Erdészeti Lapok, jubileumi alkalomhoz érkezett. Az immár 160 éves kiadvány megünneplését az Egyesület korábbi székházában, a budapesti Alkotmány utcai épületben tartották.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdők sokfélesége

A világon nagyon sokféle erdő létezik. Vannak lombhullató erdőségek és vannak örökzöldek. Vannak erdők a vízpartokon és vannak erdők a szárazabb helyszíneken. Mind-mind másféle tulajdonságokkal bírnak.

Vadvilág – Megelevenedő múlt

Mai összeállításunkban a Bakony keleti oldalán húzódó vasútvonal mellől, a hegység titkos rétjeinek jól bejáratott rejtekeiből, Gyulaj dámszarvasokban gazdag vadaskertjéből, illetve az alföldi táj, Mezőtúr környékének őzben, apróvadban gazdag vidékéről jelentkezünk.

Gasztro percek – Stroganoff őzfilé

Az őzhúst tokányra vágjuk (vagyis 4-5 cm hosszú, ceruza vastagságúra), majd megpirított vöröshagymán pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felszeletelt gombát adunk hozzá. Ezt követően csíkokra vágott csemege uborkát teszünk bele, majd fehér bort és konyakot öntünk hozzá. Mustáros-tejszínes habarással az egészet besűrítjük. Köretként penne tésztát tálalunk mellé. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– A Tatai Angolkert varázslatos világa…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei források, patakok
– Az újhartyáni kézművesség otthona
– 160 éves az Erdészeti Lapok kiadványa
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdők sokfélesége
– Vadvilág – Megelevenedő múlt
– Gasztro percek – Stroganoff őzfilé

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Háborognak a lengyelek, mert Brüsszel rá akarja tenni a kezét az erdőkre

Következő cikk

Fuss az erdész szemével – téli terepfutó-kihívás a Pilisi Parkerdőben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések