FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

TalálKoz(z)ma – szakmai nap

Több éves kényszerű kihagyás után, idén újra megrendezhettük hagyományos alapítványi napunkat. A „Faiparban van fantázia” szakmai nap megújult programjához új nevet is kapott. A „TalálKoz(z)ma” esemény egyben iskolánk jubileumi programsorozatának, a „Kozma 140”-nek első felvonása is volt, melyet az elkövetkező évben számos izgalmas esemény követ majd.

A szakmai napot iskolánk igazgatója, Huszár Márton és a Budapesti Műhely Alapítvány kurátora, Kálmán Attila nyitotta meg.

Huszár Márton
Kálmán Attila

Az ünnepélyes köszöntőt követően két helyszínen folytatódtak a programok. Az épület alsó szintjén, az eseményhez berendezett aulában 11 faipari és dekoratőr cég és két egyetem tartott bemutatkozó előadást, majd állásbörzét a végzős 14-es, és az érettségi előtt álló 12-es évfolyamnak. Az egyetemek képviselői a továbbtanulás feltételeiről és lehetőségeiről beszélgettek a továbbtanulást tervezgető fiatalokkal.

A Budapesti Műhely Alapítvány nevében is köszönjük a támogatást az állásbörzén részt vevő cégeknek.

Árkossy Bútor KftNeonSign
BaumartÓbudai Egyetem
Dimex UnoPolisign
Fabunio Magyar Fa- és Bútoripari UnióRoyalpack
Hofstadter Nyílászáró Kft.Soproni Egyetem
JafHolz Ungarn Kft.Volánpack Zrt
KM Parker

A cégbemutatókkal párhuzamosan, fiatalabb diákjaink, a 9-11. évfolyam tanulói, szakmai előadásokon vehettek részt, melyeket színes, sikeres életutat bejáró, a közelmúltban végzett öregdiákok, iskolánk korábbi, ma már elsősorban szaklapokban publikáló tanára, illetve duális partnereink tartottak. A tanműhelyben faragásról, intarziáról szóló foglalkozásokon bővíthették szakmai tudásukat.

Köszönjük a színvonalas előadásokat a megjelenteknek:

Brányi VivienVállalkozás faipari és lakberendezővégzettéggel.Nyilas AndreaAz intarzia titkai  
Izsák Márton, Szücs BenceFaipari vállalkozás építésePauló TamásSzerszámtörténet, szerszámsimogató
Mosonyi AndorTovábbtanulás a Kozma utánPorkoláb VivienEsküvőszervezés
Nagy Arnold, Ladányi DóriFaipari vállalkozás építése nehéz időkbenTóth CsabaNOWY STYL HUNGARY ZRT. személyes pálya bemutatása
Nguyen Phú Qúy TomiÚj vállalkozás indításaVincze AlizSoproni művészeti képzés – AMI
Nóra BeatrixMOME – Bejutni, de hogyan, bent maradni, de minek?

A szakmai programot izgalmas tombola zárta. A hasznos, szakmához kapcsolódó ajándékok mellett Kozmás ereklyéket, fődíjként pedig egy szabadnapot sorsoltunk ki.

Hagyományainknak megfelelően késő délután újra megtelt az iskola, ezúttal a jubiláló, 5-10-15 vagy akár 50 évvel ezelőtt végzett osztályok egykori tanulóival.

forrás: Kozma Lajos Faipari Technikum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nettó fakitermelés 2000-2021., a fafajok választékonként

Következő cikk

Újdonságok a VADEX-től




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version