FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elsődleges és öreg erdők

EU iránymutatás az elsődleges és idős erdők meghatározásához, feltérképezéséhez, nyomon követéséhez és szigorú védelméhez.

Ez az iránymutatás gyakorlati útmutatást nyújt a nemzeti politikai és döntéshozók számára, lehetővé téve számukra, hogy hatékonyan azonosítsák és megvédjék az EU-ban megmaradt elsődleges és idős erdőket. Az EU biológiai sokféleséggel kapcsolatos stratégiája kötelezettséget vállal az EU összes megmaradt elsődleges és idős erdejének szigorú védelmére. Az iránymutatás ezért mutatók vagy elvek listáján alapuló kritériumokat határoz meg az elsődleges és idős erdőterületek azonosítására. Javasolja a feltérképezésük és szigorú védelmük ütemezését.

A 2023. március 20-i keltezésű, március 21-én közzétett, az EU Környezetügyi Főigazgatósága által készített, SWD(2023) 62 final jelzetű irat 24 oldal angolul.

A tagállami szakértők listájában Magyarország esetén az Agrárminisztérium Erdészeti Főosztálya (Ministry for Agriculture – Department for Forest Management) szerepel.

Forrás: Európai Bizottsaág

Előző cikk

Biodiverz erdőtelepítés, erdőfelújítás, faültetés

Következő cikk

Agrártechnológiai Nemzeti Laboratórium jön létre



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések